Το κυβερνητικό συμβούλιο συνεδριάζει από τις 11.00 σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελική προετοιμασία της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και κυρίως του Αλέξη Τσίπρα για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Τα μέλη της κυβέρνησης που θα προσέλθουν θα έχουν μία πλήρη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις και για τις απαιτήσεις των δανειστών. Πριν λίγο πραγματοποιηθηκε και συνομιλία Τσίπρα με Μέρκελ, Ολαντ, Γιούνκερ. Τσίπρας-Γιούνκερ σύμφωνα με αξιωματούχο είχαν τηλεφωνική συνομιλία εχθές ενω κλιμάκια των δύο πλευρών είναι σε διαρκή συνεννόηση.

Στο μεταξύ στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη από χθες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου αναμένεται να έχουν διαβουλεύσεις με τους πιστωτές.

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με non paper της κυβέρνησης που εξεδόθει μετά, στη σύσκεψη συζητήθηκε το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.Κατά την αναχώρησή τους τα κυβερνητικά στελέχη, με εξαίρεση τον κ. Σταθάκη, δεν έκαναν δηλώσεις.  Ο κ. Σταθάκης αρκέστηκε σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα υπάρξει συμφωνία, να δηλώσει " το επιδιώκουμε". Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι πολύ πιθανό να έχει απόψε τηλεδιάσκεψη με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά ενδεχομένως και με άλλους ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Είναι πλέον εμφανές ότι η διαπράτευση μπαίνει στην τελική ευθεία, με την κυβέρνηση να ψάχνει εναγωνίως μία αξιοπρεπή έξοδο που θα βγάζει τη χώρα από το ενδεχόμενο μιας οριστικής ρήξης. Στην κυβέρνηση ποντάρουν στο γεγονός ότι οι θεσμοί έχουν την πρόθεση για εξέρευση λύσης και  γι' αυτό άλλωστε συγκάλεσαν έκτακτη σύνοδο κορυφής. Παράλληλα, οι "σκληρές" δηλώσεις από το πρωί Υπουργών και στελεχών στα κανάλια, δυσκολεύουν το έργο της κυβέρνησης για έναν "έντιμο" συμβιβασμό. Τα πάντα κρέμονται από μία κλωστή.