Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη Βουλή όταν απαντώντας στη σκληρή κριτική που άσκησε η αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στις προηγούμενες κυβερνήσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την Υπουργό ότι έχει τα χρήματά της στο εξωτερικό και μιλάει εκ του ασφαλούς. Όλα ξεκίνησαν όταν η κα Φωτίου απευθύνθηκε στον κ. Γεωργιάδη υποστηρίζοντας ότι ως Υπουργός έλεγε ότι δεν θα αφήσει τον Τόμσεν να του κλέψει τη δόξα και ότι θα απολύσει αυτός τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και αφού διέψευσε ότι είπε πως θα απέλυε δημοσίους υπαλλήλους απευθύνθηκε προσωπικά στην κα Φωτίου λέγοντας: «Τα χρήματα που είχατε στο Λονδίνο τα φέρατε πίσω ή μιλάτε εκ τους ασφαλούς από έδρας; Γιατί στο πόθεν έσχες σας φαίνεται ότι είχατε λεφτά στην Αγγλία. Και προσέξτε μη δεν ψηφίσουμε σήμερα και πάτε όλοι σπίτια σας από σήμερα το βράδυ».

Η αναφορά του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την έκρηξη οργής της κ. Φωτίου η οποία υποστήριξε ότι πρόκειται για τη γνωστή λάσπη και ότι εδώ και δύο χρόνια έχει στοχοποιηθεί η ίδια, η κα Βαλαβάνη και ο κ. Τσακαλώτος λόγω της κριτικής που άσκησαν στον ΕΝΦΙΑ: «Όλοι αυτοί αγνοούν ότι εγώ εργαζόμουν στην Αγγλία και είχα χρήματα από το 1990. Αυτά τα λεφτά ήταν 80 με 100.000 λίρες Αγγλίας. Έφερα από αυτά τα λεφτά τα 3 τελευταία χρόνια 50.000 λίρες. Να αφήσουν αυτές τις ιστορίες. Αυτή η λάσπη σε συγκεκριμένους ανθρώπους να σταματήσει» είπε η κα Φωτίου. «Φέρατε τις 50.000 λίρες και αφήσατε τις άλλες 50.000 στο Λονδίνο; 50.000 λίρες είναι 75.000 ευρώ. Και μας μιλάτε εσείς;» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πάτε καλά;» ανταπάντησε η κα Φωτίου ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδης προκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να μιλήσουν για τη λίστα Λαγκάρντ. «Εσύ να ξαναβάλεις τη γραβάτα, να ξαναγίνεις Μνημονιακός και μετά να μιλήσεις. Γιατί όταν μας καλούσες στην εκπομπή σου στην ΕΡΤ3 φορούσες γραβάτα και ήσουν Μνημονιακός» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.