Ένα άγνωστο επεισόδιο, με βαρύτατες ύβρεις και χειρονομίες  μεταξύ του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Δαβάκη από την επεισοδιακή συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου στη Βουλή έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας. Το επεισόδιο συνέβη αμέσως μετά την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε τη διάρκεια της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου προκαλώντας έτσι την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι άρχισαν να χτυπούν με το χέρι, ο καθένας το έδρανό του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συνεχή σχόλια της Προέδρου της Βουλής. «Εδώ δεν θα κάνετε σχόλια» φώναξε ο Μάκης Βορίδης, «μα δεν ντρέπεστε καθόλου;»  φώναξε και ο Κ.Τζαβάρας, την ίδια ώρα που ο Απόστολος Βεσυρόπουλος της Νέας Δημοκρατίας εκλιπαρούσε για «έλεος».  

Απαντώντας στο χτύπημα των εδράνων η κα Κωνστντοπούλου είπε: «Ελπίζω να δείχνει η κάμερα πραγματικά ποιοι συμπεριφέρονται και πώς, ποιοι πρώην Υπουργοί χτυπάνε κατ’ αυτόν τον τρόπο τα έδρανα λες και δεν βρίσκονται στη Βουλή» προκαλώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο χάος καθώς οι Νεοδημοκράτες βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν ακόμα εντονότερα.

Στο σημείο εκείνο ωστόσο όπως φαίνεται και στα πρακτικά της Βουλής ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης απάντησε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με μια φράση η οποία λόγω του θορύβου δεν μπόρεσε να καταγραφεί. Ήταν όμως αρκετή για να προκαλέσει την έκρηξη οργής του συνήθως ήρεμου βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θ.Δαβάκη ο οποίος απευθύνθηκε στον Υπ.Επικρατείας με ασυνήθιστες γι’αυτόν ύβρεις.

Ο διάλογος έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής ως εξής:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ (Υπουργός Επικρατείας): (Δεν ακούστηκε) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Σέβομαι τα χρόνια σου. Σέβομαι την ηλικία σου. Αλλιώς θα σου έλεγα αυτά που σου αξίζουν. Δεν σέβεσαι την ηλικία σου; Σε εμένα θα μιλάς καλύτερα! Ηλίθιε!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Δαβάκη, σταματήστε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Είσαι απαράδεκτος. Να είσαι ευπρεπέστερος και σοβαρότερος. Είσαι στη Βουλή την Ελλήνων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που αποχωρείτε, αποχωρήστε εάν θέλετε με τακτικό τρόπο και μην παραβιάζετε τη διαδικασία.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Άντε μπράβο! Ντενεκέ!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Δαβάκη, θα με αναγκάσετε να λάβω μέτρα και δεν το θέλω.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ: Μα, δεν ακούσατε, κυρία Πρόεδρε. Να μου μιλάει εμένα για γήπεδο

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Δαβάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι ο κ. Φλαμπουράρης του απευθύνθηκε λέγοντάς του ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει τη Βουλή σε γήπεδο. Παράλληλα υποστήριξε ότι έκανε προς αυτόν απαξιωτική χειρονομία του στυλ «άντε φύγε από εδώ» γεγονός που τον εξόργισε.