Σταθερός στις απόψεις του ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να υπογράψει νέο Μνημόνιο εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας σε ενεργειακό φόρουμ. Ο  επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας επιλέγει και όχι τυχαία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή προκειμένου να δημοσιοποιήσει την διαφωνία του και να υπενθυμίσει πως οι διαφορετικές τάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να υπάρχουν, κάτι που πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του ο πρωθυπουργός, όταν θα φέρει την συμφωνία στη Βουλή. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης εξακολουθεί να κρατάει διαφορετική γραμμή πλεύσης από την κυβερνητική γραμμή σχετικά με την συμφωνία, αλλά και το πώς ερμηνεύει ο  Αλέξης Τσίπρας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος,  ξεκαθαρίζοντας ότι «Το "όχι" του ελληνικού λαού δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό "ναι" και  σε καινούργια μνημονιακά κρεματόρια».

«Εδώ που φτάσαμε όλες οι επιλογές είναι δύσκολες, αλλά η πιο ανυπόφορη θα είναι μία επιλογή λεηλασίας του λαού μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος εμφανίστηκε ωστόσο ιδιαίτερα επιφυλακτικός για συμφωνία.

Κατά την άποψη του κ. Λαφαζάνη η Ελλάδα έχει πολλές επιλογές και αυτή τη στιγμή "η χώρα δεν βρίσκεται ούτε σε ομηρεία, ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο". Τέλος,  χαρακτήρισε ως βαρύτατη εγκληματική πράξη την καθήλωση του ΕLA που οδήγησε σε αναγκαστικό κλείσιμο τις τράπεζες, σημειώνοντας πως «κανένας λαός σε ειρηνική περίοδο δεν υπέστη τόσα μαρτύρια και δεν δέχτηκε τόσους εκβιασμούς και τελεσίγραφα από τους λεγόμενους εταίρους του όσο ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια και εξέπεμψε μήνυμα ελπίδας και προοπτικής ότι «η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και αυτή τη μεγάλη άνιση μάχη».