Το Μουσείο Κοτσανά μέλος του Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό της «Νύχτας Πολιτισμού 2019» και σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί του τον πολιτισμό και την δημιουργικότητα με μια εκδήλωση – έκπληξη.

· Εκδήλωση: «Κύματα» στο Μουσείο Κοτσανά
- Μπορούμε να δημιουργήσουμε κύματα μέσα στο μουσείο;
- Μπορεί ο ηλεκτρισμός να ταξιδέψει με κύματα & να καλύψει αποστάσεις χωρίς καλώδια;

Ο ήχος ταξιδεύει με κύματα. Είναι ενέργεια. Δε μπορούμε να τον δούμε αλλά μπορούμε να τον αισθανθούμε. Μέσα από μια διαδρομή στο χρόνο, ανακαλύπτουμε τα ταξίδια του ήχου και του ηλεκτρισμού, από την κιθάρα του Απόλλωνα και την ομηρική φόρμιγγα μέχρι τις ευφυείς και πρωτοποριακές ηλεκτρικές εφευρέσεις του Nikola Tesla.

το κοινό μπορεί να περπατήσει σε ένα διαδραστικό μονοπάτι στις εκθέσεις: «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια» & «Νίκολα Τέσλα - Ο Άνθρωπος από το Μέλλον» συνδέοντας τα κύματα του ήχου με αυτά του ηλεκτρισμού.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία διεξαγωγής εκδήλωσης: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019
Ώρες διεξαγωγής: 18:30 & 19:30
Διάρκεια: 60’
Πληροφορίες για τη Νύχτα Πολιτισμού 2019:
Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net 2019: Age is just a number!

Νύχτα αφιερωμένη στους 55+ … και όχι μόνο!

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η πόλη γιορτάζει τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα. Ο Δήμος Αθηναίων και το Athens Culture Net - Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων, καλούν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να περιπλανηθούν στην Αθήνα από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ και να ανακαλύψουν μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις-εκπλήξεις, που ενεργοποιούν το νέο, δυναμικό κοινό των 55+ και φωτίζουν τις διαγενεακές σχέσεις στη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα, είναι μια πρόσκληση ανοιχτή σε όλες και όλους, γιατί ο πολιτισμός για το δήμο της Αθήνας δεν έχει ηλικιακά ή τοπικά σύνορα ούτε ταμπέλες, είναι απεριόριστος και προσβάσιμος στον κάθε πολίτη.

Γενικές πληροφορίες
v Είσοδος Ελεύθερη.
v Η Εκδήλωση πραγματοποιείται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα.
v Τηλέφωνο επικοινωνίας: 211 411 0044.