Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 21.00 στον Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η τζαζ τραγουδίστρια και τρομπετίστα Georgina Jackson και η avant-garde αρπίστα Maria-Christina Harper παρουσιάζουν το project Women of Jazz μέσα από ένα εκρηκτικό ντουέτο.

Tα τζαζ ηχοχρώματα που δημιουργεί η Georgina Jackson με την τρομπέτα της και η χαρακτηριστική φωνή της μπλέκονται δημιουργικά με το ευρηματικό παίξιμο της Maria-Christina Harper στην ηλεκτρική άρπα. Οι δύο καλλιτέχνιδες, που συνεργάστηκαν πρώτη φορά στην παράσταση “Irving Berlin: From Rags to Ritzes” περιοδεύοντας στη Μεγάλη Βρετανία, έρχονται στον Φάρο μετά την εμφάνισή τους στο θρυλικό τζαζ κλαμπ του Λονδίνου, 606 Club.

Στη συναυλία τους στο ΚΠΙΣΝ, που πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα παρουσιάσουν το νέο τους project Women of Jazz, το οποίο περιλαμβάνει τόσο δικά τους μουσικά κομμάτια όσο και κομμάτια άλλων γνωστών καλλιτεχνών.

Η Georgina Jackson, resident vocalist της Ronnie Scott’s Jazz Orchestra, έχει εμφανιστεί στους σημαντικότερους τζαζ χώρους και φεστιβάλ της Ευρώπης και έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους μουσικούς, από τον Arturo Sandoval μέχρι και τη Nancy Sinatra. Έχει διακριθεί με τα βραβεία Malcolm Arnold Brass Prize και Τhe Goff Richards Jazz Award, ενώ το single “Change Partners” από το άλμπουμ της Watch What Happens κατέκτησε την 1η θέση στα iTunes jazz charts.

Η Maria-Christina Harper, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, την πειραματική σκηνή και τη τζαζ, χρησιμοποιεί πρωτοποριακές τεχνικές στην άρπα αναπαριστώντας ήχους μπάσου και ηλεκτρικής κιθάρας. Σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου και κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό άρπας στην Ουαλία με το σχήμα της MC & the 7 Pedals. Έχει εμφανιστεί στο Montreal Jazz Festival και σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το ΚΠΙΣΝ, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το άλμπουμ της Gluten Free. Έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους μουσικούς, από τους Katie Melua και Soft Cell μέχρι και τον Ψαραντώνη.
Women_of_Jazz_Maria-Christina_Harper