Αρκετοί αναγνωρίζουν τη φωνή του από το πλούσιο βιογραφικό του στον χώρο του θεάματος αλλά και του ντοκιμαντέρ.

Έχει λάβει Έπαινο από την UNESCO για την συμμετοχή του στην θεατρική παράσταση του 2018 «Τρεις Βάλτοι» με την Μαρίνα Τσβετάγιεβα στο θέατρο Μικρό Βroadway, ενώ έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις.

Πολλοί, έχουν μάθει τη χροιά του μέσα από την παραγωγή , επιμέλεια και εκφώνηση διαφημιστικών μηνυμάτων του Ρ/Σ Αθήνα 9,84.

Τις τελευταίες ημέρες όμως, μονοπωλεί την επικαιρότητα καθώς έμελλε να γίνει η «φωνή» των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ηθοποιός Γιώργος Μπασιάκος είναι ο άνθρωπος που εκφώνησε τα προειδοποιητικά μηνύματα για την προστασία των πολιτών από τον κοροναϊό, αλλά και των ενημερωτικών spot της ΕΛ.ΑΣ.



«Μετά από 20 χρόνια συνεργασίας με τον Δημοτικό Ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», το 2013 μετατάχθηκα στην ΕΛ.ΑΣ. όπου υπηρετώ μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, υπηρετώ στο Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και πέρα από τα διοικητικά καθήκοντά μου, συμμετέχω στην δημιουργική ομάδα του γραφείου για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού ( βίντεο, σποτάκια, κ.α.) της ΕΛ.ΑΣ.


«Μου ζητήθηκε η παραγωγή ενός ηχητικού μηνύματος που θα ακούγεται σε όλη την Ελλάδα από τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., για να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τον νόμο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης», είπε μιλώντας στην στήλη του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στο ένθετο «Secret» που κυκλοφόρησε το Σάββατο 04/04/2020 .

«Μέσα στην αστυνομία γνώρισα αρκετά άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες και δραστηριότητες, τόσο για το θέατρο, όσο και για την μουσική, το τραγούδι, και την ζωγραφική. Έτσι, πέρα από τα διοικητικά καθήκοντά μου, σκηνοθετώ την Θεατρική Ομάδα της ΕΛ.ΑΣ., που αποτελείται από ένστολους και Πολιτικό προσωπικό που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ.»



Η ομάδα δίνει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές (σε Δήμους, σχολεία, φορείς, Σωφρονιστικά Καταστήματα κ.α.) κάτι που προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση. «Εκτός από τα αμιγώς υπηρεσιακά μας καθήκοντα, καταφέρνουμε να προσεγγίζουμε την κοινωνία μέσα από πολιτιστικά δρώμενα».


Ο ίδιος σκηνοθετεί και επιμελείται την παραγωγή των spots για μηνύματα που έχουν σκοπό την ενημέρωση και προστασία των πολιτών για διάφορα θέματα: τηλεφωνικές απάτες, προστασία των ηλικιωμένων από απάτες, ενδοοικογενειακή βία, ναρκωτικά, ηλεκτρονικό έγκλημα, κ.α.


ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Όσο για το πως περνάει την καραντίνα τις ώρες που δεν βρίσκεται στο γραφείο, απαντά: «οικογενειακά μέσα στο σπίτι, διαβάζοντας, γράφοντας, βλέποντας κάποια καλή ταινία και κάνοντας σχέδια για το μέλλον».

Με την ευκαιρία αυτή, προτρέπει τους αναγνώστες στις δύσκολες αυτές στιγμές να μένουν σπίτι, να είναι αισιόδοξοι και να επαναπροσδιορίσουν τις προσωπικές ανάγκες τους.


«Τους συνιστώ να ταξιδεύουν μέσα από το ραδιόφωνο, να μην ξεχνάνε ωστόσο και το βιβλίο, που είναι ίσως το μεγαλύτερο και καλύτερο ταξίδι στον κόσμο της ψυχής, της γνώσης, της ψυχαγωγίας και του ονείρου. Κάτι τελευταίο, να μην πάψουν ποτέ να χαμογελούν».