Γράψτε μια «Ιστορία εγκλεισμού» και στείλτε την στις εκδόσεις Πατάκη
karantina-1-scaled
Πολιτισμός

Γράψτε μια «Ιστορία εγκλεισμού» και στείλτε την στις εκδόσεις Πατάκη

Οι νικητές θα πάρουν υποτροφία για τη "Σχολή" επίδοξων συγγραφέων

Διαγωνισμός μικροϊστοριών με αφορμή τον αναγκαίο αυτοπεριορισμό μας στο σπίτι

Η «Σχόλη » και οι Εκδόσεις Πατάκη, με αφορμή τον αναγκαίο αυτοπεριορισμό μας στο σπίτι, ζητούν από επίδοξους συγγραφείς (που δεν έχουν δημοσιεύσει ποτέ κάποιο βιβλίο) να γράψουν μια ιστορία έως 300 λέξεις.

Ένα μικροδιήγημα που να υπαγορεύεται από το κλίμα των ημερών. Μια αφήγηση που να αποτυπώνει σκέψεις, συναισθήματα και εικόνες από αυτό που βιώνει με κομμένη την ανάσα όλος ο πλανήτης.

Για όσο διάστημα διαρκέσει η περιπέτεια της πανδημίας, διδάσκοντες της «Σχόλης» θα διαβάζουν και θα διακρίνουν τις καλύτερες «Ιστορίες εγκλεισμού»: Μισέλ Φάις (συγγραφέας και διευθυντής σπουδών της «Σχόλης»), Βαγγέλης Χατζηβασιλείου (κριτικός λογοτεχνίας), Νίκος Δαββέτας
(συγγραφέας), Δήμητρα Κολλιάκου (συγγραφέας), Ελένη Κεχαγιόγλου (επιμελήτρια εκδόσεων).

Τα κείμενα που θα ξεχωρίζουν θα δημοσιεύονται στη σελίδα fb της «Σχόλης» στις Εκδόσεις Πατάκη: www.facebook.com/Sxoli.EkdoseisPataki .

Κάθε μήνα, δύο από τους διακριθέντες θα κερδίζουν υποτροφία για δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής στη «Σχόλη» από το φθινόπωρο του 2020.

Τα ονόματα των νικητών θα κοινοποιούνται μαζί μ’ ένα σύντομο βιογραφικό τους (όχι μεγαλύτερο από 70 λέξεις), το οποίο θα τους ζητηθεί από τη «Σχόλη».

Όλες οι ιστορίες θα υπογράφονται με ψευδώνυμο. Δεν θα γίνονται δεκτές ιστορίες χωρίς τίτλο. Η αποστολή των κειμένων θα γίνεται στo istories@patakis.gr και τα αρχεία οφείλουν να είναι σε μορφή doc ή docx.

Προθεσμία υποβολής: 31/5/2020.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα