Συγγραφέας και στιχουργός, o Κώστας Μπαλαχούτης χαρακτηρίζει τον εαυτό του, όπως ο ίδιος λέει μιλώντας στον Γιάννη Ξυνόπουλο στο «Secret» στο ένθετο του πολιτισμού της εφημερίδας Παραπολιτικά που κυκλοφόρησε το Σάββατο 20/06, άνθρωπο που ζει με το τραγούδι.

Στα πρόσφατα δημιουργήματά του συγκαταλέγεται ο νέος δίσκος του Μανώλη Μητσιά, «Συγγνώμη, Πόλη μου», αλλά και ένα τραγούδι που μόλις κυκλοφόρησε καιτο ερμηνεύει ο Δάκης.

«Το γράψαμε μαζί με τον Νικήτα Βοστάνη και έχει τίτλο “Το παλιό δισκάκι”», αποκαλύπτει στην εφημερίδα. Ακόμη, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει άλλο ένα κομμάτι σε δικούς του στίχους και μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη (της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου). «Θα το ερμηνεύσει η Αλκηστις Πρωτοψάλτη», μας λέει.


Ο πολυπράγμων Κ. Μπαλαχούτης μετρά πολλές επιτυχίες τόσο στη μουσική όσο και στη λογοτεχνία, καθώς έχει γράψει σημαντικές βιογραφίες (Καζαντζίδης, Μαργαρίτης, Λύδια, Περπινιάδης). Αυτό το διάστημα ετοιμάζει τη βιογραφία του Στράτου Διονυσίου με τη βοήθεια της οικογένειάς του.

«Είναι το επίσημο αποτύπωμα του Στράτου με τη δική μου, ερευνητική ματιά, αλλά και με την οικογενειακή σφραγίδα», αποκαλύπτει. Υποθέτει κανείς πως δεν θα γράψει για τη Μαρίνα Βλαχάκη (;).

«Αγιογραφίες δεν μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη ροή των γεγονότων. Στις βιογραφίες εμένα δεν με αφορά ποιος και τι. Με ενδιαφέρουν οι τραγουδιστικές επιδόσεις των καλλιτεχνών σε συνδυασμό με τις εποχές που λειτούργησαν. Κοιτάω την προσωπική ζωή χωρίς να θίξω...».

Ανάμεσα στις μουσικές επιτυχίες που έχει γράψει με τον Χρ. Παπαδόπουλο είναι το «Κόκκινο ποτάμι» (Ελ. Ζουγανέλη), το «Αρχιπέλαγος» (Π. Τερζής - Μ. Μανωλάκου) και το δημοφιλέστατο «Φίλα με» (Στ. Κραουνάκης).

«Στις μέρες μας η δισκογραφία ίσως δεν περνά την καλύτερη φάση, αλλά η δημιουργία ανθεί. Οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν σημαντικά ζητήματα και δοκιμάζονται στην καθημερινότητά τους», παρατηρεί.