Η έκθεση «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη» ξεκίνησε το ταξίδι της.Μεγάλοι και μικροί επισκέπτες στον πανέμορφο αρχοντικό του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πρωτότυπη αυτή έκθεση.

Μας υποδέχεται στον χώρο η πρώτη μεταλλική φιγούρα Καραγκιόζη 3 μέτρων που στήθηκε στην Ελλάδα.

Φιγούρες, σκηνικά, εργαλεία από τη συλλογή του καραγκιοζοπαίκτη Απόστολου Δομτζίδη δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που επικοινωνεί στους επισκέπτες την ζωντανή παράδοση του νεοελληνικού θεάτρου σκιών.

Οι πρωτότυποι πίνακες της κας. Γαρυφαλιάς Μπαρή με θέμα τον Καραγκιόζη κοσμούν την έκθεση σε διάφορα σημεία και μας καλούν να τους ανακαλύψουμε.

Το ταξίδι στον χώρο των σκιών ντύνεται μουσικά με πρωτότυπα τραγούδια που ακούγονται σε πρώτη δημόσια παρουσίαση. Οι στίχοι του Δημήτρη Αβούρη και η μουσική της Ηρώς Παυλοπούλου συναντήθηκαν στην παλιά Ξάνθη και μαζί με τις φωτογραφίες του Χρίστου Σιμάτου και άλλων φωτογράφων δημιουργούν έντονες εικόνες και συναισθήματα.

Ο γάμος του Καραγκιόζη με τις τέχνες συνεχίζεται στην αυλή του Λυκείου και μετατρέπεται σε μια μοναδική πανδαισία χρωμάτων και φαντασίας.

Σας περιμένουμε μέχρι τις 13/9 6-9 μ.μ. «να φάμε, να πιούμε και νηστικοί να κοιμηθούμε» με τον τρόπο που μπορούν να καταφέρουν μόνο «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη»!

Είσοδος Ελεύθερη

Οργάνωση: Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού, Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Τοποθεσία: Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ.Γεωργίου 1, παλιά Ξάνθη

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Κυριακή 30/8 ως και 13/9/2020, 6-9 μ.μ.

http://talesofkaragiozis.gr/

Χορηγός: Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»

Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Μακεδονία – Θεσσαλονίκη – makthes.gr, Εμπρός, Ελεύθερη Θράκη, ΘΡΑΚΗΝΕΤ, Star88.8, XanthiDaily