Με τη συμμετοχή κορυφαίων ελλήνων και ξένων χορευτών και σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα το 26o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας απόλυτα προσαρμοσμένο στα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας του Κορωνοιού.

«Παρόλο που νομίζαμε ότι ο κόσμος θα είναι διστακτικός να έρθει στο φεστιβάλ μας, η προσέλευση ήταν πολύ καλή. Σχεδόν όλες οι παραστάσεις ήταν sold out. Οι θεατές μας έδειξαν εμπιστοσύνη γιατί είχαν ανάγκη να δουν παραστάσεις και φόραγαν μάσκες σε όλους τους χώρους, ανοικτούς και κλειστούς» δήλωσε στα Παραπολιτικα η Λίντα Καπετανέα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του φεστιβάλ.

Ωστόσο αρκετά ήταν τα εμπόδια και οι δυσκολίες που απείλησαν τη διοργάνωση που μετράει φέτος 26 χρόνια.

«Από την αρχή της πανδημίας που άρχισαν να ακυρώνονται όλα τα Φεστιβάλ, το πρώτο πράγμα που ζήτησα από τον Δήμο Καλαμάτας και το υπουργείο Πολιτισμού ήταν να μου δώσουν λίγο χρόνο πριν το ακυρώσουμε κι εμείς. Ευτυχώς καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε. Οι ξένοι καλλιτέχνες έκαναν όλοι τεστ πριν έρθουν στην Ελλάδα και ο καθένας μετά ξαναέκανε το τεστ πριν την παράστασή του» μας λέει η κ. Καπετανέα.

Το μήνυμα από σκηνής φέτος αφορούσε τον Κορωνοϊό. «Οι φετινές παραστάσεις μιλούσαν για την ανάγκη μιας νέας ισορροπίας, την ανάγκη να αφουγκραστούμε τον εσωτερικό μας ρυθμό και την αναθεώρηση της σχέσης μας με την μητέρα φύση. Και θέλαμε το φεστιβάλ να επικοινωνήσει σε όλον τον κόσμο ότι είναι καλό να κρατήσει ο κόσμος τη σχέση του με τις Τέχνες και κυρίως την τέχνη του χορού, που βασίζεται στο ανθρώπινο σώμα και την ανθρώπινη επαφή. Οι ξένοι καλλιτέχνες δεν φοβήθηκαν να έρθουν στην Ελλάδα. Ήθελαν πάρα πολύ να χορέψουν. Ήταν πολύ χαρούμενοι που έγινε το φεστιβάλ γιατί είχαν να πατήσουν στην σκηνή 6 μήνες» καταλήγει.