Μια αποκλειστική συνεργασία του Μεγάρου με τη διάσημη ομάδα χορού Βatsheva Dance Company είναι η παράσταση χορού «YAG», το νέο έργο του Ohad Naharin  που θα παρουσιαστεί online από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 στις 9.00 μμ.

Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της Batsheva Dance Company που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την οθόνη (one-time screening), στην οποία ο πάντα ευρηματικός δημιουργός χρησιμοποιεί την κινηματογραφική γλώσσα για να παρουσιάσει τη δουλειά του ως χορογράφου και διευθυντή της ομάδας. Το Μέγαρο –κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα– εξασφάλισε μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο κατά 20% (10 €) για το «YAG» που μεταδίδεται online μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και δεν θα είναι διαθέσιμο μελλοντικά.

Ο βιντεοκαλλιτέχνης Roee Shalti, τακτικός συνεργάτης της ομάδας Batsheva, δημιούργησε και μόνταρε το φιλμ μαζί με τον Naharin. Σε ένα χώρο λιτό, χωρίς εναλλαγές φωτισμού, το βλέμμα επικεντρώνεται στη ραφινάτη κίνηση των χορευτών. Τα γυρίσματα έγιναν τον Οκτώβριο στο Κέντρο Χορού και Θεάτρου Suzanne Dellal (Τελ Αβίβ).

Χορεύουν τα μέλη της ομάδας: Yael Ben Ezer, Sean Howe, Londiwe Khoza, Igor Ptashenchuk, Yoni Simon, Hani Sirkis.
Μουσική: John Zorn, Gaetano Donizetti, John Taverner, Ennio Morricone, Ran Slavin.
Υπάρχουν σκηνές γυμνού.
Διάρκεια: 50 λεπτά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Βatsheva Dance Company – Ohad Naharin – «YAG»
21 Νοεμβρίου 2020, 9:00 μ.μ.
20% έκπτωση στην τιμή εισιτηρίου (10€) για το κοινό του Μεγάρου με τη χρήση του κωδικού 10137
Κλείστε θέση ΕΔΩ