«Οι Άγριες Μέλισσες θεωρώ ότι έφεραν μια πολύ υψηλή αισθητική στα ελληνικά νοικοκυριά, στους δέκτες που βλέπουν οι Έλληνες στα σπίτια τους και αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Αυτή η μάσκα μένει» με την δημοσιογράφο Ντέπυ Γκολεμά, η ηθοποιός, Κατερίνα Διδασκάλου.

Ερωτηθείσα πώς βλέπει τα πράγματα και αν περιμένουμε τα μέτρα, η κ. Διδασκάλου απάντησε: «Σήμερα ας πούμε έχω μια διπλή στην Κόρινθο και αύριο μια διπλή στο Αιγάλεω λόγω του ότι πρέπει να είναι πολύ αραιά ο κόσμος παρότι είναι 600αρια τα θέατρα αλλά θα ήθελα να πω ότι η ζωή μεν συνεχίζεται αλλά δεν μπορώ να μην μιλήσω και για τους ανθρώπους που χάθηκαν χθες στο σεισμό, και από τη μια πλευρά και από την άλλη γιατί είμαστε συνάνθρωποι καταρχάς αλλά και ως μητέρα, τα δύο παιδιά γυρίζοντας από το σχολείο... είναι συγκλονιστικό να χάνονται ζωές τόσο νέων παιδιών».

ΔΗΜ.: Και βλέπεις καμιά φορά η θάλασσα φέρνει δύο λαούς που έχουν προβλήματα να αντιμετωπίζουν δύσκολα πράγματα

«Ναι η θάλασσα για την οποία τόσο πολύ παλεύουν για την κυριαρχία. Είναι ειρωνικό να το σκέφτεται κανείς έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Διδασκάλου.

ΔΗΜ.: Θέλεις να μου πεις για «Την πόρνη από πάνω»; Να μιλήσουμε λίγο για την Ερατώ

«’’Η πόρνη από πάνω’’ τελειώνει πλέον την 9η σεζόν, το ’21 δηλαδή μπαίνω στη 10η χρονιά. Ευγνωμονώ τον κόσμο γιατί ο κόσμος είναι ο ‘’υπεύθυνος’’ για αυτή τη διάρκεια, ο κόσμος αποφασίζει για τη διάρκεια μιας παράστασης και ο κόσμος έχει δώσει την ευκαιρία στην «Πόρνη από πάνω» να είναι ζωντανή στο θέατρο τόσο πολύ καιρό», υπογράμμισε η ίδια.

ΔΗΜ.: Είναι πολύ ωραία παράσταση και να πω εγώ που την είδα 2-3 φορές μες τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν είναι ένας εύκολος μονόλογος

«Δεν είναι ένας εύκολος μονόλογος αλλά μιλάει στις ψυχές των ανθρώπων. Είναι ένας μονόλογος έχοντας ένα μεγάλο ατού το χιούμορ του Αντώνη Τσιπιανίτη του συγγραφέα. Έχει να κάνει με πολύ χιούμορ δηλαδή αυτή η ιστορία που διηγείται η Ερατώ το κάνει με χιούμορ, ο κόσμος συγκινείται και κατόπιν γελάει, φεύγει τέλος πάντων με μια ανάταση και νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο», επισήμανε η γνωστή ηθοποιός.

ΔΗΜ.: Χθες ήταν τα δύο χρόνια από την φυσική απουσία του μεγάλου ποιητή του Τ.Λειβαδίτη

«Τον αναφέρω τον Τάσο Λειβαδίτη και στις αναρτήσεις μου, για τον κόσμο που παρακολουθεί, όπου διαβάζω ποιήματα...», τόνισε η ίδια.

ΔΗΜ.: Έχουμε βρει το ποίημα που διαβάζεις του Τάσου Λειβαδίτη, το έχουμε και όταν τελειώσουμε θα βάλουμε το ποίημα που έχεις διαβάσει στο Instagram, όπου πραγματικά διαβάζεις έξοχα και διαλέγεις και πάρα πολύ ωραία ποιήματα γιατί να μην το κρύψουμε η ποίηση είναι στη ζωή σου. Παίζει τεράστιο ρόλο.

«Εγώ θεωρώ ότι οι ποιητές μας είναι πολύτιμοι όσο και το πετρέλαιο που λένε ότι έχουμε στην πατρίδα μας», δήλωσε επιπρόσθετα.

ΔΗΜ.: Και στη δική σου ζωή όμως έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο

«Και στη δική μου ζωή γιατί είναι πράγματα που τι να πω... είναι και αυτά μικροί μονόλογοι», πρόσθεσε.

ΔΗΜ.: Θα κάνεις θέατρο απόψε;

«Απόψε υποτίθεται ότι έχω διπλή στην Κόρινθο αν με τα μέτρα επιτραπεί να γίνει η παράσταση», σημείωσε.

ΔΗΜ.: Προηγουμένως μιλώντας με την Μιρέλλα Παπαοικονόμου έπεσε μια ιδέα από τον Αιμίλιο Χειλάκη αν τα μέτρα είναι κλείσιμο στις 10, τα θέατρα να παίζουν τις 3 το μεσημέρι και στις 6, είναι πολύ ωραία ιδέα δεν είναι;

«Αυτό μου θυμίζει τα χρόνια μου στη Νέα Υόρκη», απάντησε η κ. Διδασκάλου.

ΔΗΜ.: Αυτό ειπώθηκε ότι γίνεται στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο οπότε σκέψου το και εσύ μήπως κάνεις απογευματινές

«Το 6 ώρα είναι εφικτή, αυτό λέγαμε και με τα παιδιά στο γύρισμα χθες ότι αν τα θέατρα αρχίσουν πλέον να παίζουν στις 6 θα πηγαίνουμε όρντινο στις 5 το πρωί. Αυτή την καλή του πλευρά γιατί θα αρχίσουμε να κοιμόμαστε στις 11 το βράδυ, θα φτιάξουμε δέρμα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜ.: Αλλά δεν μπορώ να έχω την κα Διδασκάλου στο τηλέφωνο, να έχω τη «Μυρσίνη» στο τηλέφωνο και να μην την ρωτήσω κάτι για τις Άγριες μέλισσες, δεν γίνεται. Πες μας λίγο και για τη Μυρσίνη και δώσε μας και κάτι

«Για μένα πέρυσι και φέτος είναι πολύ τυχερές χρονιές γιατί ζω και ένα τηλεοπτικό φαινόμενο μαζί με το θεατρικό φαινόμενο της ‘’Πόρνης από πάνω’’ διότι αρχίζοντας με το ‘’Έτερος εγώ’’ του Σωτήρη Τσαφούλια που έχει κάνει και αυτό πολύ μεγάλη επιτυχία και θα έχει ακόμα δύο κύκλους , οι Άγριες Μέλισσες θεωρώ ότι έφεραν μια πολύ υψηλή αισθητική στα ελληνικά νοικοκυριά, στους δέκτες που βλέπουν οι Έλληνες στα σπίτια τους και αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση», τόνισε η κ. Διδασκάλου.

ΔΗΜ.: Έχεις απόλυτο δίκιο, ο ρόλος της Μυρσίνης είναι πολυδιάσταστος.

«Ο ρόλος της Μυρσίνης είναι και αυτός ένα δώρο από τον Πέτρο Καλκόβαλη και τη Μελίνα Τσαμπάνη, εξήγησε η ίδια.

ΔΗΜ.: Τρόμαξες πολύ εκεί με τον Μιλτιάδη που σε πλησίασε, με τον κ. Γάλλο ο οποίος είναι εξαιρετικός ηθοποιός

«Είναι εξαιρετικές σκηνές, είναι πολύ ωραία γραμμένο. Το θεωρώ μεγάλο δώρο εκ μέρους τους, αυτό το συγγραφικό ζευγάρι, και φυσικά δεν θα μπορούσα να μη μιλήσω για τον Λευτέρη Χαρίτο που η συζήτηση μας είναι που πραγματικά με έπεισε και τα δέκα πρώτα επεισόδια που μου έδωσε να διαβάσω», υπογράμμισε.

ΔΗΜ.: Τώρα που είσαστε το 150 -160 επεισόδιο έχουμε κάτι για τη Μυρσίνη να πούμε που τόση ώρα σε παρακαλώ και το αποφεύγεις τεχνηέντως

«Εγώ πιστεύω ότι το καλύτερο spoiler που μπορεί κανείς να πει είναι ότι αυτές οι απότομες αλλαγές που είναι και μέσα στη ζωή, που είναι τόσο πραγματικές. Βλέπουμε μια Μυρσίνη ξαφνικά καταρρακωμένη. Το ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι ενώ έχει χάσει το παιδί της από το πρώτο κιόλας επεισόδιο είναι ένα τρομερό εύρημα διότι τη βάζει να ζει και να εξακολουθεί να υπάρχει, κάτι που όποιος είναι γονέας είναι σαν να σου ξεκολλάνε τα σπλάχνα η απώλεια ενός παιδιού, είναι τραγικό και η Μυρσίνη στέκεται όρθια. Αυτό άλλωστε δικαιολογεί όλη της τη σκληρή στάση άλλωστε δεν μπορείς να κάνεις ένα ρόλο αν δεν τον δικαιολογήσεις μέσα σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜ.: Σε περιμένει κάτι και με τη Δρόσω, δηλαδή θα πάθεις και άλλη ζημιά; Δηλαδή έχεις χάσει τον ένα γιο από την Ελένη, ο άλλος έχει παντρευτεί την Ασημίνα, μήπως η Δρόσω με τον Κωνσταντή κάτι; Λέω μήπως πάθεις καμία τραγωδία, τρία στα τρία

«Δεν ξέρω... τι να σκοτώσει κανέναν η Δρόσω; Δεν νομίζω», απάντησε.

ΔΗΜ.: Όχι μην παντρευτεί τον Κωνσταντή, από το μυαλό μου το λέω

«Όχι αυτό θέλει πολύ φαντασία αυτό για να συμβεί κάτι τέτοιο. Η ζωή φέρνει τόσα πολλά και αυτό νομίζω ότι είναι γραμμένο πολύ πραγματικά. Όταν ακούω ότι είναι ‘’αχ είναι τραβηγμένο αυτό’’ παραπέμπω αυτούς που μου το λένε σε πραγματικές ιστορίες οι οποίες είναι πολύ-πολύ πιο άγριες», παρατήρησε η ηθοποιός.