ΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΟΥ
εφημεριδα Παραπολιτικά/Secret/Πολιτισμός 

Striantou7@gmail.com

 

Σχεδίασε το ολυμπιακό σανδάλι για τους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο 2020 που αναβλήθηκαν

 

 Κατάφερε από μία μικρή επιχείρηση στα Χανιά, να φτάσει στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι. Η σχεδιάστρια από την Κρήτη που ξεχώρισε στο Παρίσι αναδεικνύοντας τον Μινωικό Πολιτισμό  Paris Fashion Week δεν σταματά να δέχεται προτάσσεις από το εξωτερικό.

Για χάρη της, ένας εκ των πλέον γνωστών Γάλλων δημοσιογράφων, ο Francois Xavier Freland, ήρθε από τη Γαλλία στην Κρήτη, προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα… την Έλλη Λυραράκη «Με εντυπωσιάζει βαθιά ο τρόπος που δημιουργούσαν με τα λίγα  μέσα που διέθεταν.





Ο Μινωικός πολιτισμός είναι συγκλονιστικός. Με την παρουσία μου στην εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι ένιωσα πρέσβειρα του Μινωϊκού πολιτισμού στην Ευρώπη και αυτό με κάνει πραγματικά πολύ υπερήφανη. Ανοίχτηκαν δρόμοι που δεν τους είχα φανταστεί ποτέ! Μετά το show στο Παρίσι είχα την ευκαιρία  τα παπούτσια μου να συνοδεύσουν ρούχα της Victoria Beckham και της Isabel Marand σένα eco friendly show που έγινε στο Saint Tropez καιμ είχα την τιμή να σχεδιάσω το ολυμπιακό σανδάλι και κοσμήμα για τους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο 2020 που αναβλήθηκαν  για έτος 2021, λόγω ανησυχιών για την πανδημία του κορονοϊού» δηλώνει αποκλειστικά στο Secret.

Η Έλλη, μαζί με τον άντρα της φτιάχνουν μοναδικά χειροποίητα παπούτσια και αξεσουάρ στο εργαστήριο στα Χανιά που έχουν φτιάξει εδώ και μερικά χρόνια «Συνδυάσαμε τις γνώσεις μας, τα ταλέντα μας και το όραμα μας και καταφέραμε να φτιάξουμε ένα εργαστήριο που παράγει ποιοτικά παπούτσια ,σανδάλια και αξεσουάρ που μπορούν να εντυπωσιάζουν πλέον και το διεθνές  κοινό.

Οι δημιουργίες της έχουν μείνει στην ιστορία αφού «Είχα την μοναδική ευκαιρία να αποτυπώσω  πετυχημένα τον πολιτισμό της καταγωγής μου σε μια σειρά παπουτσιών και κοσμημάτων και να αποκαλύψω τον πρώτο ευρωπαϊκό πολιτισμό σε ένα κοινό που δεν ήξερε που είναι η Κρήτη και ποιος είναι ο μινωικός πολιτισμός, ο πρώτος πολιτισμός της Ευρώπης. Δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω την  ενθουσιώδης ανταπόκριση των παρευρισκόμενων στο show του Παρισιού και τα διθυραμβικά σχόλια όλου του ευρωπαϊκού τύπου της μόδας για τη συλλογή αυτή.




Ονόμασα Αλαγονία την πρώτη μου συλλογή γιατί η καταγωγή μου είναι από ένα μικρό χωριό της Κρήτης που λέγεται Αλάγνι, και το όνομα του προέρχεται από τη λέξη Αλαγονία ,η οποία ήταν η κόρη του Δία και της Ευρώπης. Θεώρησα λοιπόν αυτό το γεγονός καταπληκτική συγκυρία» ολοκληρώνει.