Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 120 χρόνων από τη γέννηση του Γιώργου Ζογγολόπουλου το 2021, αναπαρήγαγε μια νέα σειρά γλυπτών με επετειακό χαρακτήρα. Η αρίθμηση των τεσσάρων νέων γλυπτών είναι στα 120 τεμάχια ανά θέμα και με αρίθμηση η οποία θα φέρει τα 120 χρόνια της επετείου γέννησης του γλύπτη, δηλαδή 1901-2021.

Η νέα σειρά γλυπτών περιλαμβάνει το πλέον αναγνωρίσιμο και αγαπητό έργο του καλλιτέχνη Ομπρέλες με μαύρο χρώμα και λευκή βάση, καθώς και γλυπτά δημιουργημένα με μεγεθυντικούς φακούς και θεματική αναφορά στην ομπρέλα με τίτλους Φακός με Ομπρέλα, Φακός με Φακούς και Κενό με Ομπρέλα.

Ως νέα εικαστικά αντικείμενα του πωλητηρίου μας προστίθενται μια σειρά έξι σχεδίων του γλυπτού Διάφραγμα, εκτυπωμένα σε χαρτί Fine Art photo rag 320 gr. τα οποία περιέχονται σε πολυτελή κασετίνα και μια σειρά από ψηφιακές εκτυπώσεις γλυπτών και ζωγραφικών έργων της συλλογής του Ιδρύματος σε πλεξιγκλάς ως σουβέρ.

Είναι η πρώτη φορά που διατίθενται υπό μορφή αριθμημένων αντιτύπων γλυπτά με φακούς, μια θεματολογία που είναι ξεχωριστή στο εικαστικό λεξιλόγιο του Γιώργου Ζογγολόπουλου, καθώς και η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται προς αναπαραγωγή σχέδια και ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη.