Το πέμπτο βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Κυριάκου Κουζούμη, «ο Γόρδιος δεσμός των Αγγέλων» (εκδόσεις Υδροπλάνο) που πρόσφατα κυκλοφόρησε, είναι ένα ψυχολογικό -αστυνομικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές που κρατούν καθηλωμένο τον αναγνώστη έως το τέλος. Σε 823 σελίδες ο συγγραφέας περιγράφει την γλαφυρή ιστορία τεσσάρων μετόχων μιας αμαρτωλής φαρμακευτικής εταιρείας όπου συμφέροντα, παλιές ιστορίες, μίση και πάθη μπλέκονται σε ένα τρελό γαϊτανάκι από την Σύμη έως την Κωνσταντινούπολη και από το Παρίσι εως την Αθήνα. Η ιστορία ξεκινά με την δολοφονία του προέδρου της εταιρείας αλλά στην πραγματικότητα έχει τις ρίζες της πολλές δεκαετίες πίσω όταν οι πρωταγωνιστές ξεκινούσαν τη ζωή τους και η τύχη τους έβαζε στο ίδιο μονοπάτι με κοινά χαρακτηριστικά την χωρίς μέτρο φιλοδοξία και την αγάπη τους για το χρήμα.
ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ

«Ο Γόρδιος Δεσμός των Αγγέλων» αποτελεί για μένα ένα μεγάλο στοίχημα. Είχα τέσσερις ιστορίες κατά νου και με υπομονή τις «άπλωσα» στο χαρτί κι άρχισα να τις κουβαριάζω δημιουργώντας μοιραίους δεσμούς ανάμεσά τους. Κόμπιασα σε αρκετά σημεία, ιδίως όταν είχα να κάνω με την ψυχοσύνθεση της γυναίκας, της μητέρας, του δολοφόνου, του αριβίστα. Υπήρξαν στιγμές που μέχρι κι εγώ ανατρίχιασα με σημεία της αναπάντεχης πλοκής και στιγμές που αναστέναξα λυτρωτικά απ’ την ψυχική, συνειδησιακή και ηθική κάθαρση των ηρώων» λέει στη στήλη ο ίδιος ο συγγραφέας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
ΚΥΡΙΑΚΟΣΚΟΥΖ

Ο Κυριάκος Κουζούμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤ-1, στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ καθώς και στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Έγραφε στη στήλη του Πολιτισμού στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» καθώς και στο περιοδικό έντυπο «Επίκαιρα». Εργάστηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό Έψιλον (δελτίο ειδήσεων). Παρουσίασε ντοκιμαντέρ στον ΟΤΕ History. Συνεχίζει να γράφει σε ειδησεογραφικά sites.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Από τις εκδόσεις Σαββάλας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα «Σμαραγδένια Φυλακή» και «Όρκος Σιωπής» ενώ από τις εκδόσεις «Ωκεανός», τα μυθιστορήματα «Το Τελευταίο Χειροκρότημα» και «Η Δικαίωση της Αθωότητας».