Ο γνωστός τραγουδοποιός πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Είμαι ακόμα ΠΑΣΟΚ».

Ο γνωστός, ανατρεπτικός καλλιτέχνης σημειώνει ότι: «Ένα τραγούδι πολιτικής νοσταλγίας, γυρίζει πίσω το ημερολόγιο σε χρόνια αφελούς ελπίδας και απατηλής ευημερίας, που καθώς περνάει ο καιρός χρωματίζονται θετικά από την απόσταση του χρόνου».

Μάλιστα, στο δεύτερο στίχο του τραγουδιού, το λέει ξεκάθαρα, αν και ορισμένοι θεωρούν ότι λοιδορεί.

«Είμαι ακόμα ΠΑΣΟΚ και δεν κρύβομαι, με όσα βλέπω τριγύρω μου θλίβομαι. Δίχως άλλη ελπίδα στη γη... Διεκδικώ να ξανάρθει αλλαγή».

Στην ερώτηση του parapolitika.gr και του Γιάννη Ξυνόπουλου, για το εάν είναι ακόμα ΠΑΣΟΚ και το φωνάζει, ο Μωυσής Ασέρ δήλωσε για το καινούργιο τραγούδι που κυκλοφόρησε:

«Κατά κάποιον τρόπο, δεν είμαι και σίγουρος για τον αν είμαι ακόμα ΠΑΣΟΚ, αλλά το τραγούδι αυτό το εμπνεύστηκα από όλους αυτούς που το αρνηθήκαν, ενώ τόσα χρόνια ευεργετήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ.

Τώρα, αν έχεις σκοπό να με ρωτήσεις ποιοι ήταν αυτοί με ονόματα δεν θα σου πω τίποτα. Όλα τα ονόματα, αυτά που πρέπει αναφέρονται μέσα στο τραγούδι.

Ήταν μια ανάμνηση από παλαιότερες εποχές που τα πράγματα δείχναν εντός εισαγωγικών πιο εφήμερα, ζούσαμε καλύτερα, αλλά ζούσαμε ανυποψίαστοι για το τι θα επακολουθήσει, και πόσο σκληρή θα ήταν η πραγματικότητα στον οικονομικό τομέα».

Στην ερώτηση εάν βλέπει να έχει απήχηση στους ακροατές του, αλλά και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι: «Είναι νωρίς να το πω αυτό, γιατί το τραγούδι δεν έχει διαφημιστεί, και πέσαμε σε ανάποδη εποχή με την έξαρση της πανδημίας του κοροναϊού, και σταματήσαν σχεδόν τα πάντα».

-Τι σου έχουν πει άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ που το άκουσαν;

«Ορισμένοι γελάνε, γιατί υπάρχει η υποψία ότι το λέω για πλάκα. Φυσικά κι έχει ειρωνικά στοιχεία μέσα του το τραγούδι, υπάρχει μια αμφιβολία για το αν πιστεύω κανονικά, ή κοροϊδεύω το ΠΑΣΟΚ. Αυτή ήταν και η πρόθεση του τραγουδιού, να σπείρει την αμφιβολία.»

Όσο για τον πιο αγαπημένο στίχο του τραγουδιού μας αποκάλυψε ότι: είναι ο στίχος που λέει ότι "δεν ξεχνιέται η αγάπη η πρώτη, είμαι ακόμα ΠΑΣΟΚ του Λαλιώτη".

Αυτό που μου κάνει εντύπωση, είπε συνεχίζοντας ο Μωυσής Ασέρ είναι ότι έχουν δημιουργηθεί άπειρες ομάδες (πάνω από 30 με χιλιάδες άτομα που ακολουθούν) στα social media, και πιο πολύ στο Facebook που αναφέρονται στο παλιό ΠΑΣΟΚ.

Τώρα ήρθε και το δικό του τραγούδι για να σφραγίσει το θέμα. «Τα μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν» ήταν το σχόλιο του τραγουδοποιού.