Την εκτίμηση ότι υποκρύπτουν «πολιτικές σκοπιμότητες» όσοι ηθοποιοί ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, εξέφρασε ο Νίκος Νικολάου, μιλώντας στο «ΜEGA Σαββατοκύριακο».

«Ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα (σ.σ. του Δημήτρη Λιγνάδη). Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε της ζητούν να παραιτηθεί; δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα» τόνισε ο εκ των πρωταγωνιστών στην σειρά «Έξαψη» του MEGA.

Στη συνέχεια, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στη συνέντευξη της κ. Μενδώνη και στο γεγονός ότι έκανε λόγο πως την εξαπάτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Η υπουργός όταν αποφασίζει ποιους θα διορίσει στους κρατικούς οργανισμούς δεν έχει μπροστά της το ‘’ποινικό μας μητρώο’’. Φαντάζομαι ότι εννοούσε πως ως προϊσταμένη αρχή, αντιλαμβανόμαστε την τοποθέτηση κάποιων ανθρώπων σύμφωνα με το εύρος της καλλιτεχνικής τους επιτυχίας και αναγνωρισιμότητας. Το υπουργείο Πολιτισμού ασχολείται με το καλλιτεχνικό κομμάτι. Δεν είναι ΕΥΠ, δεν είναι άνθρωποι που γνωρίζουν άλλα πράγματα για τη ζωή μας αν μας παρακολουθήσουν» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά στις καταγγελίες για παρενοχλήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο, σημείωσε ότι θλίβεται βαθύτατα με αυτό που συμβαίνει. «Το αν ξέραμε ή όχι είναι δύσκολο να απαντηθεί. Ξέρουμε τους συναδέλφους, και τους καταγγέλλοντες και τους καταγγελλόμενους, από τη συνεργασία και την παρέα που κάναμε. Όταν κλείνει κανείς την πόρτα του σπιτιού του, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Μπορούμε να ακούσουμε πολλά όπως σε κάθε χώρο. Ακούγαμε κάποια πράγματα. Όχι στο μέγεθος και στο βάθος που έχουν έρθει στην επιφάνεια».

Τέλος, ζήτησε ένα θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία ώστε να μη φοβούνται οι άνθρωποι να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά.