Ο Αδάμ Τσαρούχης, ένας νέος, ανερχόμενος καλλιτέχνης, βρίσκει μέσα σε δύσκολες εποχές
για την δισκογραφία τον τρόπο να εκφραστεί και να καταθέσει τη δική του μουσική πρόταση μαζί με τον Φοίβο Μπόζα.

Έχοντας και οι δυο καλλιτέχνες στις αποσκευές τους μουσικές σπουδές, προσωπικές επίσημες κυκλοφορίες, πετυχημένες ζωντανές εμφανίσεις και συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έρχονται σήμερα και μας παρουσιάζουν το νέο τους Digital Single με τίτλο «Just Walk Away», τη διασκευή του γνωστού τραγουδιού της Celine Dion σε μια Acoustic – Lounge ενορχήστρωση, όπως την παρουσιάζουν στις ζωντανές τους εμφανίσεις, θέλοντας να μας ταξιδέψουν στον όμορφο μουσικό τους κόσμο και να συνεχίσουν με τον καλύτερο τρόπο την ανοδική τους πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας και όχι μόνο.

Ποιος όμως είναι ο Αδάμ Τσαρούχης; Ποιές οι απόψεις του για τη δύσκολη εποχή που περνάει το καλλιτεχνικό στερέωμα;  Γνωρίστε τον μέσα από μια ωραία συζήτηση που κάναμε μαζί του.

Πως βιώνετε την περιπέτεια με την Κορωνοϊό τον τελευταίο χρόνο;

Νομίζω είναι μια πολύ δύσκολη εποχή για όλους μας. Θέλουμε όλοι μας να γυρίσουμε στην κανονικότητα και να τελειώσει όλο αυτό που ζούμε. Να μπορούμε να δούμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και εμείς οι καλλιτέχνες να παίξουμε ζωντανά και να επικοινωνήσουμε την δουλειά μας.

Τι αλλάζει στον χώρο της μουσικής μετά από αυτή την υγειονομική κρίση; Ποια είναι τα συναισθήματά σας;

Υπάρχει σίγουρα μεγάλη ανασφάλεια για το πότε θα ξανά δουλέψουμε. Μας λείπει αρκετά η σκηνή και η επικοινωνία με τον κόσμο. Και αναμφίβολα είναι μια τεράστια οικονομική ζημία για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την Tέχνη. Υπάρχουν αυτή την στιγμή καλλιτέχνες που δεν έχουν να περάσουν και δεν βλέπουμε φως σε αυτό.

Πόση «ζημιά» έκανε στον χώρο του Πολιτισμού ο εγκλεισμός από τις συνεχόμενες καραντίνες;

Τεράστιο!!!! Είναι η μόνο λέξη που μπορώ να πω. Έχουμε πάρα πολύ καιρό να δουλέψουμε και να πληρωθούμε μέσω από τη δουλειά μας. Νομίζω αυτή τη στιγμή όλος ο κόσμος έχει εξαντληθεί απο τον συνεχόμενο εγκλεισμό. Καταλαβαίνω τη δυσκολία και την κρίσιμη φάση που ζει όλος ο πλανήτης, απλά σίγουρα όλος ο κόσμος είναι πολύ κουρασμένος.

Σας ικανοποιούν τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού για τους καλλιτέχνες; Εσείς έχετε στηριχθεί οικονομικά με κάποιον τρόπο από το Κράτος;

Υπάρχουν τα επιδόματα, έγω είμαι σε αυτή την κατηγορία γιατί είμαι καθηγητής τραγούδιου. Τα μέτρα δυστύχως δεν βοηθούν όλους τους ανθρώπους. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ενεργοί μουσικοί και δεν έχουν κάποια βοήθεια οικονομική.

Εσείς που μιλάτε με πολύ κόσμο καλλιτεχνών, τι κλίμα επικρατεί; Προς τα πού πάνε οι σκέψεις για το μέλλον;

Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και αγωνία. Δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα και αυτό δεν μπορεί παρά να μας δημιουργεί άγχος. Αρκετοί καλλιτέχνες και τραγουδιστές κάνουν live streaming live & παραστάσεις. Ο κόσμος στρέφει σε άλλα μέσα να βρει διεξόδους. Σίγουρα υπάρχει ελπίδα ότι όλο αυτό θα τελειώσει.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεσπάσει σάλος στον θεατρικό χώρο αναφορικά με τις καταγγελίες ηθοποιών για κακοποίηση. Συμβαίνει και στο χώρο της μουσικής κάτι αντίστοιχο;

Σίγουρα αυτό υπάρχει σε όλους τους χώρους και σε όλες τις δουλειές, όπου υπάρχει εξουσία και δύναμη συναντάμε αυτά τα φενόμενα. Απλά επείδη τα επαγγέλματα του θεάματος έχουν μεγαλύτερη προβολή υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα. Είναι πολυ λυπηρό όλο αυτό. Γιατί το επάγγελμα αυτό είναι μια πολύ όμορφη δουλειά, και δεν είναι όμορφο να βγαίνει λάθος εικόνα για κάθε μορφή τέχνης. Δεν υπάρχουν μόνο τέτοιες καταστάσεις στην τένχη.

Πιστεύετε πως αυτό είναι μια ευκαιρία για ένα καλό ξεκαθάρισμα στο χώρο;

Είναι σίγουρα ένα ξεκαθάρισμα , νομίζω και ελπίζω να μπούν όρια και άνθρωποι που δημιουργήσαν προβλήματα να σταματήσουν να δουλεύουν. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλη την κοινωνία να αλλάξει. Τώρα ο κόσμος είναι πιο έτοιμος να ακούσει.

Εσείς έχετε υποστεί περιστατικά βίας στην καριέρα σας; Έχετε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση;

Όχι δεν μπορώ να πω ότι έχω υπάρξει σε ανάλογη θέση. Έχω συνεργαστεί με πολύ ευγενικούς ανθρώπους και συνεργάτες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχω ακούσει ανάλογα περιστατικά. Ο χώρος μας είναι πολύ μικρός , οπότε περίεργες συμπερίφορες μαθαίνονται αμέσως. Για τις περισσότερες περιπτώσεις που έχουν ακουστεί όλοι μας ξέραμε.

Τι σας ενοχλεί και τι ξεχωρίζετε στην Ελλάδα του σήμερα;

Με ενοχλούν πάρα πολλά πράγματα. Σίγουρα η έλειψη αξιοκρατίας και αδικίας. Ξεχωρίζω τη χαρά και την αμεσότητα που έχουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα.

Από τα μαθήματα που σας έχει δώσει η ζωή έως σήμερα, ποια είναι τα πιο σημαντικά;

Μου έχει δωθεί το μάθημα ποτέ μην λες ποτέ, υπάρχουν αρκετές φορές, που έχω πάρει αυτό το μάθημα.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το εγγύς μέλλον;

Έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα δύο κομμάτια. Εμείς οι τραγουδιστές αυτή την στιγμή έχουμε το στούντιο να δημιουργήσουμε μουσική και νέα τραγούδια. Πρίν λίγο καιρό κυκλοφόρησε από την Walnut music ένα νέο τραγούδι με τίτλο '' αισθήματα μου'' μουσική και στίχους έχει γράψει η Πέννυ Μπαλτατζή. Και μια διασκευή σε ένα υπέροχο τραγούδι που έχει τραγουδήσει η Celine Dion με τίτλο '' just walk away'' με μια lounge ατμόσφαιρα απο την insideoutmusicpromotion.

Ακούστε το νέο τραγούδι: