Ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης μίλησε στο parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυνόπουλο, για την «σπιτική» ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση.

«Διασκευάζουμε και παίζουμε τον σημαντικότερο και ομορφότερο ύμνο της Ζακυνθινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Το "ΙΝΑ ΤΙ" ψάλλεται στην Ακολουθία της Μ. Πέμπτης στους ναούς, και αποδίδεται μουσικά από την μπάντα τη Μ. Παρασκευή στην Πλατεία Σολωμού στην Ζάκυνθο.

Το μεσημέρι λοιπόν της Μ.Παρασκευής πηγαίναμε με την οικογένεια στην πλατεία και περιμέναμε με αγωνία να ξεκινήσει αυτή η απίστευτη μελωδία από την μπάντα.

Όπως εξηγούμε και στο βίντεο που ανεβάσαμε στο Youtube, το αφιερώνουμε στο Νόνο μας, έτσι λέμε τον παππού στη Ζάκυνθο, ο οποίος λάτρευε αυτό το κομμάτι και το έχουμε συνδέσει μαζί του.

Καθώς διανύουμε ένα ιδιαίτερο και περίεργο Πάσχα το κομμάτι αυτό το ηχογραφήσαμε με ''όρους καραντίνας'' αφού, όχι μόνο, δε βρεθήκαμε ποτέ μαζί στο στούντιο αλλά ήμασταν σε τελείως διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, ο καθένας.

Έχουμε να βρεθούμε μαζί από μία εκπομπή που παίξαμε στην τηλεόραση τον Οκτώβρη.

Στην αρχή του βίντεο η Λυδία κάνει έναν μικρό αυτοσχεδιασμό με το βιολί ο οποίος προέκυψε από μία online πρόβα για κάτι καλοκαιρινά σχέδια -λέμε τώρα- που κάνουμε καθώς θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κλάδος μας, ο πολιτισμός, δεν θα ξεχαστεί.

Η επεξεργασία του ήχου και της εικόνας έγινε από τον αγαπημένο μας συνεργάτη και ''επιστήμονα του ήχου'' Δημήτριο Ντούλια.

Ευχόμαστε σε όλους σας να έχετε καλό Πάσχα»

Ακολουθήστε τους String Demons σε Instagram Facebook και στο κανάλι τους στο Youtube