Ο Νίκος Δαδινόπουλος έφυγε από τη ζωή στα 68 του πριν από εννέα χρόνια σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς ήταν ένας από του πιο αγαπητούς ηθοποιός της γενιάς του.

Ο γιος του Άλκης πόσταρε φωτογραφία τους στο Facebook και έγραψε:
«9 χρόνια… Να είσαι καλά εκεί που είσαι».
δαδιν



To βιογραφικό του
Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου του 1944. Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 1960, λαμβάνοντας μέρος σε αρκετές ταινίες, ενώ συνέχισε σε πολλά σήριαλ της κρατικής και αργότερα της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Επαιξε, μεταξύ άλλων στις ταινίες «Η Εβδομη μέρα της δημιουργίας», «Κατηγορώ τη ζωή», «Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται», «Εραστές της ζωής», «Η αμαρτία της ομορφιάς».

Στην τηλεόραση είχε συμμετάσχει στις σειρές «Για την Αννα», «Καλημέρα ζωή» και «Η ζωή της άλλης». Από τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Λούνα παρκ», ξεχώρισε ως ένας από τους ωραίους της οθόνης.

Ήταν παντρεμένος από το 1979 ως το 2004 με τη συμπρωταγωνίστριά του, Μαίρη Ευαγγέλου, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Άλκη, ο οποίος μεταξύ άλλων ασχολείται με τη σκηνοθεσία και είναι αθλητής του Brazilian Jiu Jitsu.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Κρήτη, συνεργαζόμενος με το τοπικό ΔΗΠΕΘΕ. Απεβίωσε ηλικία 68 ετών στα Χανιά το 2012.