Η Ελληνίδα σοπράνο Αναστασία Ζαννή θα είναι αυτή που θα ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ανήμερα της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί τελετή έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης έχει το ΓΕΕΘΑ, το οποίο και προσκάλεσε την Ελληνίδα σοπράνο προκειμένου να ερμηνεύσει τον Ύμνο εις την Ελευθερία, συνοδευόμενη από τη στρατιωτική μπάντα, με κορυφαίους μουσικούς από όλα τα Σώματα Στρατού, παρουσία και της Προεδρικής Φρουράς.

Η διάσημη σοπράνο μιλάει αποκλειστικά στα parapolitika.gr και στη Σάσα Σταμάτη:
«Είμαι πολύ συγκινημένη που θα ερμηνεύσω τον Εθνικό Ύμνο στον ιερό βράχο της Ακρόπολης για τους Εορτασμούς των 200 χρόνων από το 1821, ημέρα της επετείου της ανεξαρτησίας».

Και με ιδιαίτερη περηφάνια δηλώνει:
«Θέλω όλοι οι Έλληνες από όλο τον κόσμο να τραγουδήσουμε μαζί ενωμένοι τον Εθνικό μας Ύμνο, να ακουστεί το ποίημα, στο πλαίσιο του συμβολισμο. Η Ελλάδα εμπνέει, σε μια εποχή που βγαίνουμε από κάποιες δυσκολίες, για ένα βήμα προς την Ελευθερία. Έχω τραγουδήσει στο εξωτερικό Νέα Υόρκη τον Εθνικό ύμνο για την 25 Μαρτίου για τέσσερεις συνεχείς χρονιές και έχω ζήσει τη συγκίνηση των ομογενών και την αγάπη για την πατρίδα. Το ότι θα τραγουδήσω στη χώρα μου στον ιερό βράχο της Ακρόπολης τον Εθνικό Ύμνο, αυτή την ιστορική στιγμή, είναι για μένα ύψιστη τιμή».