Για την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στον καλλιτεχνικό χώρο αναφορικά με τη σωματική και την ψυχική βία, αλλά και για τη δική της ιστορία κακοποίησης μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ η Νικολέττα Βλαβιανού. Η γνωστή ηθοποιός έχοντας πια ξεπεράσει τις αμέτρητες δυσκολίες που συνάντησε στην αρχή της καριέρας της, έχει καταφέρει να συγχωρέσει όλους όσους την πλήγωσαν με κεντρικό πρόσωπο ένα πολύ γνωστό σκηνοθέτη, που την «έκοβε» από δουλειές για χρόνια.

«Στην καριέρα μου έχω δεχτεί ένα πολύ ισχυρό μπούλινγκ επί 15 χρόνια από πολύ γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος επειδή ήταν πιο επιφανής από εμένα τότε, πέρναγε όπου ήθελε την άποψή του. Μου έκανε γερό κόψιμο από δουλειές επειδή έτυχε να έχουμε μια διαφωνία κοινωνικού περιεχομένου. Και με μεγάλη ευκολία κάποιοι με απέκλειαν από δουλειές γιατί ήμουν έξω από τον κύκλο του. Το παράπονό μου είναι ότι όλοι τον άκουγαν, χωρίς να ρωτήσει ποτέ κανένας το λόγο που έπρεπε να με κόψουν. Εκτός από την Μιμή Ντενίση, που, όταν με επέλεξε για έναν ρόλο και της τηλεφώνησαν για να με απορρίψει, προς τιμήν της με ενημέρωσε λέγοντάς μου πως δεν συμφωνεί με αυτόν τον κύριο. Και με κράτησε στο θίασο και δούλεψα. Δεν υπέκυψε στον αποκλεισμό μου».

Η περιγραφή της ξαφνιάζει όποιον την ακούει και εγείρει εύλογα ερωτήματα με την ίδια να εξηγεί πως γινόταν αυτό για τόσα πολλά χρόνια. «Ξεκίνησα πολύ δυνατά την καριέρα μου το 1991 στην τηλεόραση και για 7 χρόνια ήμουν μέσα στο Εθνικό επί Κούρκουλου. Μετά εξαφανίστηκα. Αυτός ο αποκλεισμός ξεκίνησε το 1998 και τελείωσε περίπου το 2011 και αφορά δουλειές στο εμπορικό θέατρο και την τηλεόραση. Γιατί δεν έχω κάνει πολλά σήριαλ, μόνο εφτά. Με είχε αποκλείσει από πολλές δουλειές. Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Όπου πήγαινα, έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε να με διώξουν. Και δεν συνέβαινε μόνο σε εμένα αυτό, αλλά σε πολλούς ακόμα ηθοποιούς. Ήταν ένας τρόπος εκφοβισμού. Ένα είδος κατάχρησης εξουσίας. Το θέμα είναι γιατί οι υπόλοιποι τον άκουγαν τόσα χρόνια και ενέδιδαν στην εντολή του. Είχε δημιουργηθεί μια αλυσίδα εξουσίας».

Η Νικολέτα Βλαβιανού πάλεψε πολύ για να μπορέσει να ξεπεράσει αυτήν την μεγάλη δυσκολία, που απειλούσε συνέχεια την οικονομική της κατάσταση, καθώς μεγάλωνε μόνη της την κόρη της. «Με λάβωσε πάρα πολύ αυτό το γεγονός και κυρίως στο οικονομικό. Γιατί τις καλές εποχές της τηλεόρασης με τα μεγάλα κασέ, ήμουν εκτός. Και έληξε γιατί εγώ επέμενα πολύ. Αυτό με έχει σώσει σε αυτήν τη δουλειά. Έγινα σκληρή γιατί έπρεπε να βιοποριστώ και να μεγαλώσω το παιδί μου. Έπρεπε να δουλέψω. Δεν είχα περιθώρια. Όταν έβρισκα κλειστή μια πόρτα, πήγαινα και χτυπούσα τη διπλανή. Τον έχω συγχωρέσει αυτόν τον άνθρωπο. Έτσι είμαι εγώ. Συγχωρώ και προχωρώ» αποκαλύπτει.

Όσο για την επόμενη μέρα στο θέατρο, όταν θα τελειώσει η περιπέτεια του Κορωνοϊού η Νικολέττα Βραβιανού δεν βλέπει την ώρα να ανέβει στη σκηνή. "Σήμερα το βράδυ έβλεπα όνειρα ότι έπαιζα στη σκηνή. Βλέπω στον ύπνο μου ότι παίζω στη σκηνή. Οι ηθοποιοί έχουν πάθει στερητικά σύνδρομα. Θα αρχίσουμε να παίρνουμε φάρμακα σε λίγο. Θα υπάρχει σίγουρα μια μεγαλύτερη καχυψοψία, αλλά και ένας μεγαλύτερος σεβασμός. Θα συμμαζευτούν όλοι ένθεν και ένθεν. Και οι δυο πλευρές" αναφέρει στο ένθετο SECRET.