Μετά από πολλούς μήνες αναμονής η άρση απαγόρευσης των ζωντανών θεαμάτων είναι πια γεγονός, καθώς από τις 28 Μαϊου διεξάγονται παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους μόνο με καθήμενους και πληρότητα 50%. Η Λίλα Μπακλέση είναι από τους καλλιτέχνες εκείνους που πρώτοι έκοψαν το νήμα της επαναλειτουργίας των θεάτρων αφού πρωταγωνιστεί σε ένα έργο που τρία χρόνια τώρα έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό. Το έργο «Οι κάτω από τα αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα που έχει παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ανεβαίνει για εφτά μόνο παραστάσεις (29, 30, 31 Μαΐου & 1, 7, 8, 14 Ιουνίου) στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη.
photo_5μκηγη


«Είμαι πολύ χαρούμενη που ξεκινάμε και ελπίζω ο κόσμος να αγκαλιάσει την παράστασή μας. Ήμασταν έτοιμοι από καιρό. Θα παίξουμε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, και θα είναι απελευθερωτικό να επιστρέψουμε στο θέατρο και εμείς και ο κόσμος που θα έρθει να μας δει. Το σημαντικό είναι να κάνουμε θέατρο και να πληρωνόμαστε και να γίνονται παραστάσεις με σεβασμό προ όλους και στους εργαζόμενους και στους θεατές» αναφέρει.

Πρόκειται για μια γλυκόπικρη ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, όπου δυο νέοι που στην εφηβεία τους είχαν ερωτευθεί πολύ συναντιούνται μετά από χρόνια και αναπολούν τον παλιό έρωτά τους με φόντο τις παραλίες του καλοκαιριού. «Όλα γίνονται με ένα ποιητικό τρόπο, οπότε δημιουργούνται στον θεατή εικόνες από τα νησιά μας από τις δεκαετίες 80 και 90. Και αυτό αρέσει πολύ στον κόσμο, γιατί όλοι ταυτίζονται με ένα από τους δύο ήρωες της ιστορίας» εξηγεί.

Η Λίλα Μπακλέση τον τελευταίο χρόνο βίωσε δύσκολα την περιπέτεια με τον Κορωνοϊό, όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά, καθώς νόσησε και η ίδια τα περασμένα Χριστούγεννα περνώντας εντελώς μόνη της τις γιορτές. «Όταν μαθαίνεις ότι έχεις κορωνοϊό στη αρχή είναι λίγο τρομακτικό, αλλά εγώ λόγω της ηλικίας μου, της φυσικής μου κατάστασης και ίσως λόγω τύχης, δεν το βίωσα πολύ δύσκολα. Τις πρώτες μέρες είχα έντονα συμπτώματα αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτώ. Όμως δεν ήταν σαν μια απλή γρίπη. Τώρα προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά ώστε να επαναλειτουργήσουν κάποια πράγματα όσο πιο γρήγορα γίνεται» λέει.

Ενόψει του Καλοκαιριού προσπαθεί να βάλει ξανά τις δουλειές της σε μια σειρά αποφεύγοντας να κάνει μακρόπνοα σχέδια. «Σταμάτησα να κάνω σχέδια πριν ένα χρόνο γιατί προσπαθώ να επικεντρώνομαι στο σήμερα. Με ενδιαφέρει να είμαι σε δουλειές που μου ταιριάζουν. Το ΣΕΗ πίεσε για κάποιες αλλαγές και νιώθουμε όλοι πολύ περήφανοι για το σωματείο μας. Εμείς οι ίδιοι θα καταφέρουμε σιγά σιγά να αποβάλλουμε ότι σάπιο υπάρχει μέσα στο θέατρο. Και όσοι βρίσκονται σε άλλους επαγγελματικούς χώρους να μην πέφτουν από τα σύννεφα με όσα βγήκαν στο φως τελευταία γιατί τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν παντού».

Υπόθεση του έργου


«Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Είμαστε δεκατεσσάρων χρονών. Μπορεί και δεκαπέντε. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο»

Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα».

Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα – όπως συνηθίζει – επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια.

Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, γεμάτη τρυφερότητα και απόρριψη, γεμάτη σύγκρουση και νοσταλγία.

Αυτή είναι η γλυκόπικρη ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια». Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠ’ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ
του Τηλέμαχου Τσαρδάκα
3ος Χρόνος
Θέατρο Λαμπέτη, Ταράτσα
Ερμηνεύουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106 | Αμπελόκηποι | τηλ. 2106435706
Μόνο για 7 παραστάσεις: 29, 30, 31 Μαΐου & 1, 7, 8 , 14 Ιουνίου
Ώρα έναρξης 21.30 | Γενική Είσοδος 15 ευρώ
Προπώληση Viva.gr | Διάρκεια 70 λεπτά