Η Πίτσα Παπαδοπούλου, η µεγάλη αυτή φωνή του ελληνικού ρεπερτορίου, εµφανίστηκε την Παρασκευή 2 Απριλίου, στην πολυαναµενόµενη, live διαδικτυακή συναυλία «Ηχογράφηµα αγάπης», στο Κτήµα Καρράς, στην οποία τραγούδησαν η ίδια, ο Θέµης Αδαµαντίδης, η Στέλλα Κονιτοπούλου και η Χριστίνα Θεωνά, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Η εν λόγω συναυλία, στην οποία πρώτη φορά είχε αναφερθεί ο Θέµης Αδαµαντίδης σε συνέντευξή του στο «Secret», έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό, που διοργανώθηκε από το σωµατείο «Φύλακας άγγελος».

«Πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ λαϊκό και ευχάριστο πρόγραµµα, µε τα δικά µας αγαπηµένα τραγούδια, µέσα από τα οποία µας έχει αγαπήσει ο κόσµος», είπε στο ένθετο του Πολιτισμού «Secret», της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ , αναφερόµενη µε απογοήτευση στον κοροναϊό, που έχει αδρανοποιήσει τον καλλιτεχνικό κλάδο.

Παρά τις επιτυχίες και την αναγνώριση που έχει καταφέρει να αποκτήσει η Πίτσα Παπαδοπούλου στον χώρο του τραγουδιού, δεν σταµατάει να εργάζεται σκληρά και να έχει όνειρα.



«Έχω µάθει να δουλεύω, να είµαι ενεργή και να έχω δραστηριότητα. Τα όνειρα πλέον είναι καθηµερινά. Να έχω την υγειά µου, να είναι καλά το παιδί µου... Τα όνειρα όταν τελειώσουν, τελειώνει και η ζωή, όσων χρόνων και αν είσαι.

Εγώ θέλω να κάνω πράγµατα, όπως τώρα µε τον Θέµη Αδαµαντίδη τη διαδικτυακή συναυλία. Οπότε όσοι µας αγαπάνε µας βλέπουν, αφού δεν µπορούν να βγουν και να έρθουν στα νυχτερινά κέντρα λόγω των µέτρων κατά της πανδηµίας. Εκτιµώ πολύ τον Θέµη και εκείνος εµένα και είµαι πολύ χαρούµενη µε την εµφάνισή µας».

Όσο για το δεύτερο χτύπηµα του κλάδου από τις βαρύτατες καταγγελίες, δήλωσε: «∆εν ξέρω αν έχει ή δεν έχει συµβεί κάτι. ∆εν έχω ακούσει...

Ίσως να έχουν συµβεί πράγµατα που δεν έχουν φτάσει στ’ αυτιά µας. Όχι ότι δεν υπήρχαν παρόµοιες καταστάσεις. Αν, για παράδειγµα, ένας µαέστρος ή ένας επιχειρηµατίας σού έλεγε ''Θέλεις να είµαστε φίλοι;'' και αρνιόσουν, το πολύ-πολύ θα έχανες εκείνη τη δουλειά.

Οι ηθοποιοί, όµως, ήθελαν τον ρόλο κι έπρεπε να τον πάρουν, γιατί σπούδασαν γι’ αυτό. Ενώ στο τραγούδι ή ήθελες να κάνεις σχέση µε έναν άνθρωπο ή όχι».



Η ίδια είχε συνεργαστεί µε τον Στέλιο Καζαντζίδη, έναν καλλιτέχνη που σπάνια έλεγε καλή κουβέντα για τραγουδιστές. Όμως, έχει πει τα καλύτερα για εκείνη και τον Θ. Αδαµαντίδη.

«Τον ευχαριστώ, Παναγιά µου,και εκεί που είναι, κοντά Του. Για µένα ήταν ένας πολύ σηµαντικός άνθρωπος και µου φέρθηκε πάρα πολύ καλά. Και οικογενειακός µας φίλος ήταν. Τον αγαπούσα κι εκείνος µε αγαπούσε».

Η κουβέντα πήγε στην οικογένεια και στον ρόλο που έπαιξε στη ζωή της. «Για να τα κάνεις και τα δύο µαζί, πρέπει να είσαι πολύ τυχερός, ώστε να τα κάνεις και σωστά. Το ένα πάντα αφαιρεί από το άλλο. Αν ρωτήσεις τα παιδιά µας, ποτέ δεν θα είναι ευχαριστηµένα, γιατί δεν ήµασταν όλη την ώρα κοντά τους.



Η κάθε µάνα θέλει να είναι όσο περισσότερες ώρες γίνεται µε το παιδί της, όµως υπάρχουν και µητέρες που δουλεύουν από το πρωί µέχρι το βράδυ. Εµείς, που δουλεύουµε το βράδυ, φεύγουµε από το σπίτι όταν το παιδί κοιµάται».

Για τον θάνατο του συνθέτη Τάκη Μουσαφίρη, η Πίτσα Παπαδοπούλου έδειξε τη στεναχώρια της αναπολώντας όµορφες παλιές στιγµές της συνεργασίας τους.

«Με τον Τάκη Μουσαφίρη ήµασταν από το 1973-1974 συνεργάτες. Ήταν ο µαέστρος µου. Πέρασαν τα χρόνια, κάναµε δίσκους και πάντα ήταν ένας αγαπηµένος οικογενειακός φίλος. Βεβαίως, µε τα τραγούδια του έγινα λίγο πιο γνωστή».