Πραγματοποιήθηκε σήμερα την Τρίτη 21 Απριλίου, η διαδικτυακή εκδήλωση – Συνέντευξη Τύπου του Ωδείου Αθηνών με θέμα «Αποπεράτωση και εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ωδείου Αθηνών. Το Ωδείο Αθηνών στη νέα εποχή».

Παρουσιάστηκε αναλυτικά το νέο έργο που υλοποιείται το διάστημα αυτό στο χώρο του Ωδείου Αθηνών και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) Αττικής.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά τους η κυρία Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κύριος Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, ο κύριος Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής και ο κύριος Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων.

Συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος της Καθημερινής, κυρία Μαργαρίτα Πουρνάρα και συμμετείχαν με ομιλίες τους ο Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών, κύριος Νίκος Τσούχλος, η αρχιτέκτων και Διευθύνουσα Σύμβουλος του γραφείου μελετών «Θύμιος Παπαγιάννης και Συνεργάτες ΑΕΜ» κυρία Ήβη Νανοπούλου. Μαγνητοσκοπημένη τοποθέτηση έκανε και η κυρία Παμέλα Βάσσου, εκπρόσωπος της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας ΕΤΒΟ Α.Τ.Ε.

Το Ωδείο Αθηνών, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα αφιερωμένο στη μουσική, στο θέατρο και, τελευταία, στο χορό, κλείνει φέτος 150 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας υψηλού επιπέδου (1871-2021). Από το 1976 στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας, στο εμβληματικό αλλά σήμερα ακόμα ημιτελές κτίριο που σχεδίασε γι’ αυτό ο μεγάλος αρχιτέκτονας Ιωάννης Δεσποτόπουλος. Το συγκρότημα του Ωδείου αποτελείται από ισόγειο, όροφο και υπόγεια. Περιλαμβάνει ένα μοναδικό συνδυασμό πολλαπλών χώρων διδασκαλίας της μουσικής, του θεάτρου και του χορού, βιβλιοθήκη, πολλαπλές αίθουσες καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων, αίθρια και στούντιο.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που με την ολοκλήρωσή του το Ωδείο Αθηνών βαδίζει σε μία νέα εποχή κάνοντας μεγάλο άνοιγμα στη νέα γενιά δημιουργών.