Το Λεωνίδιο στην Αρκαδία, έχοντας το μοναδικό έθιμο των πασχαλινών αεροστάτων, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, για άλλη μια χρονιά συνεχίζει το γνωστό σε ολόκληρη την Ελλάδα, «τσακώνικο» έθιμο που τόσο έχει αγαπηθεί από ντόπιους και επισκέπτες.

Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό αλλά το έθιμο υπάρχει και παίρνει σάρκα και οστά . Ιδιαίτερα το φετινό έτος, όπου η Ελλάδα μας γιόρτασε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, υπήρξε η σκέψη από τις τοπικές αρχές το έθιμό να συνδυαστεί με την Ιστορική Επέτειο των 200 ετών που εορτάζεται σε όλη την χώρα.

«Η σκέψη μας ήταν να κατασκευαστούν πολύ μεγάλα αερόστατα – σαν αυτά της Αναστάσεως αλλά μεγαλύτερα – τα οποία «κουβαλούν» επάνω τους μηνύματα για τα 200 χρόνια. Με το πέταγμα των αεροστάτων και την ανάληψή τους ψηλά στον αρκαδικό ουρανό, τα μηνύματα αυτά θα απογειωθούν ως την ύψιστη τιμή για τους ήρωες της σκλαβωμένης μας πατρίδας που έδωσαν ακόμα και τη ζωή για μια Ελεύθερη Ελλάδα», επισημαίνουν από τον δήμο Νότιας Κυνουρίας.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαϊου μέσα στη διάρκεια της ημέρας με παρουσία του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας, Χαράλαμπου Λυσίκατου.