Το «Le Pont de Trinquetaille» -έργο του Ιουνίου του 1888 και ένα από τα λίγα τοπία της περιόδου στην Αρλ που ζωγράφισε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ βγαίνει στο σφυρί στις 13 Μαΐου, σε δημοπρασία του Οίκου Christie's της Νέας Υόρκη και όπως φαίνεται θα η τιμή του θα φτάσει από 25 έως 35 εκατομμύρια δολάρια. 

Με διαστάσεις 63,5 εκατοστά επί 78,74 εκατοστά, ο πίνακας δημιουργήθηκε δύο χρόνια πριν την αυτοκτονία του Βαν Γκογκ -στις 29 Ιουλίου του 1890, σε ηλικία 37 χρόνων. Είναι σκηνή δρόμου, στην οποία αναπαρίσταται με τον χρωστήρα του Βαν Γκογκ η γέφυρα Τρινκετάγι. Μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη, το έργο πέρασε στην ιδιοκτησία της χήρας του αδελφού του Βαν Γκογκ, Τέο.

Τον Νοέμβριο του 1999, είχε πωληθεί σε δημοπρασία του Christie's αντί 15,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Πέντε χρόνια αργότερα, σε άλλη δημοπρασία του Christie's στη Νέα Υόρκη, το «Le Pont de Trinquetaille» έπιασε 11,2 εκατομμύρια δολάρια, κάτω από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 12 εκατομμύρια δολάρια. Εκτέθηκε για τελευταία φορά το 2016 στο Munch Museum του Όσλο, στο πλαίσιο έκθεσης που εστίαζε στον Βαν Γκογκ και τον Έντβαρτ Μουνκ και η οποία ταξίδεψε στη συνέχεια στο Van Gogh Museum στο Άμστερνταμ.

«Έργα τέτοιας κλίμακας και σημασίας είναι απίστευτα σπάνια και τα πάντα σε αυτό -από το ζωηρό χρώμα “αψεντιού” του ουρανού και την εξαιρετικά δομημένη σύνθεση μέχρι την παχιά και εκφραστική πινελιά του νερού, μιλούν για έναν καλλιτέχνη στην κορύφωση των δημιουργικών δυνάμεών του» σχολίασε, σε ανακοίνωση, ο Jay Vincze, επικεφαλής διευθυντής του τομέα Ιμπρεσιονισμός και Μοντέρνα Τέχνη του Christie's.


Ο πίνακας «Le Pont de Trinquetaille» δεν είναι το μόνο σημαντικό έργο του Βαν Γκογκ που προσφάτως βγαίνει στο σφυρί. Τον Μάρτιο, σε δημοπρασία του Οίκου Sotheby's, πωλήθηκε αντί 15,3 εκατομμυρίων δολαρίων -οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 9,7 εκατομμύρια δολάρια- το «Scène de rue à Montmartre», έργο του 1887, που επί έναν αιώνα και περισσότερο ήταν κομμάτι ιδιωτικής συλλογής. Τον ίδιο μήνα, σε δημοπρασία του Christie's στη Νέα Υόρκη πωλήθηκε αντί 10,4 εκατομμυρίων δολαρίων -οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 7 εκατομμύρια δολάρια- η προσωπογραφία «La Mousmé», έργο του 1888.