Eχει ξεχωρίσει σε δραµατικούς ρόλους στην τηλεόραση και τον κινηµατογράφο. Η Βίκυ Παπαδοπούλου επέστρεψε στο Mega, µε τον «Σιωπηλό δρόµο», όπου υποδύεται την ψύχραιµη Μαντώ. Μια σειρά που από τα πρώτα επεισόδια µας έχει κάνει να µιλάµε για την κινηµατογραφική εικόνα της και την ξεχωριστή ατµόσφαιρα, καθώς µας εισάγει στην ιστορία της απαγωγής εννέα µαθητών.

«Από το γεγονός ότι θα γινόταν από έναν κινηµατογραφιστή µε τους όρους του κινηµατογράφου κατάλαβα πως θα ήταν µια πολύ προσεγµένη δουλειά. Το καστ είναι µε ηθοποιούς που σέβοµαι και εκτιµώ. Επίσης, το Mega είναι ένα κανάλι που αγαπώ και χαίροµαι που επιστρέφω σε αυτό έπειτα από χρόνια», δηλώνει στο «Secret».

∆εν ξεχνά τα πρώτα της βήµατα

«Σε ιδιωτικό κανάλι η πρώτη µου δουλειά ήταν στο Mega, όποτε είναι µεγάλη η χαρά που άνοιξε ξανά και που συµµετείχα και εγώ σε µια σειρά του. Θυµήθηκα πολλές στιγµές και περιόδους που ήµουν πολύ πιο νέα - συνεργασίες φανταστικές. Είναι πολύ συγκινητικό για µένα».

Στον «Σιωπηλό δρόµο» είναι η εκρηκτική Μαντώ, µητέρα του Αλκη, τον οποίο υποδύεται ο µικρός Απόλλων Ξαρχάκος. «Ολα τα παιδιά στη σειρά είναι καταπληκτικά. Οµως, επειδή έχω περισσότερη επαφή µε τον Απόλλωνα, νιώθω πολύ τυχερή, γιατί είναι ένα πολύ ισορροπηµένο παιδί, ένα γλυκύτατο πλάσµα, χωρίς καµία έπαρση. Μαθαίνει πολύ γρήγορα, συνεργαζόµαστε εξαιρετικά και είµαι τυχερή που υποδύοµαι τη µαµά του. Τον έχω σχεδόν ερωτευτεί τον γιο µου, είναι ιδανικός συνεργάτης», δηλώνει. Το σενάριο είναι ξεχωριστό για τα ελληνικά δεδοµένα. ∆υνατό, σκληρό και µε έντονες ερµηνείες.

Η Βίκυ Παπαδοπούλου εξηγεί πως πρέπει να µπεις στο πετσί του ρόλου, κάτι που είναι εξαντλητικό. «Οταν µαθαίνουµε για την απαγωγή, έρχονται σκηνές µε µεγάλη συναισθηµατική φόρτιση. Πρέπει να φανταστούµε όλοι πώς νιώθει κάποιος που βρίσκεται σε µια τέτοια κατάσταση και να το βιώσουµε µε το 100% της ψυχής µας. Αυτό είναι ψυχικά εξαντλητικό. Χαίροµαι, όµως, που όλοι οι συνεργάτες είναι άψογοι και έχουµε κοινό στόχο. Είναι τύχη και ευτυχία. Αν δεν ακολουθούσαµε µια κοινή γραµµή, µπορεί να µου ήταν πολύ δύσκολο», µας λέει.

Αίσθημα δικαίου

Οποιος την ξέρει καλά της αναγνωρίζει το αίσθηµα του δικαίου που έχει και για το οποίο παλεύει. «Το πήρα µάλλον από τον πατέρα µου. Το έχω από παιδί το αίσθηµα του δικαίου. Πνίγοµαι αν δεν είναι δίκαια τα πράγµατα γύρω µου. Συνήθως, αν συµβεί αυτό, είτε σε µένα είτε σε δικό µου είτε σε άγνωστο, σίγουρα θα υποστηρίξω τη θέση µου. ∆εν θα το πνίξω µέσα µου», τονίζει. Η καραντίνα στην αρχή δεν την τρόµαξε, στη συνέχεα όµως άλλαξαν όλα. «Την είδα ως µια ευκαιρία να ξεκουραστώ. Μετά την πρώτη καραντίνα, δούλεψα κιόλας και είχα γυρίσµατα για το “Ετερος εγώ”. Oµως, µε τον καιρό, άρχισα να φοβάµαι µην κολλήσω εγώ ή οι δικοί µου άνθρωποι. Οταν ξεκίνησαν και τα θύµατα, ήµουν οριακά στο να πάθω πανικό. Συγκρατήθηκα, επειδή είµαι αισιόδοξος άνθρωπος. Και σκέφτηκα θετικά», εξηγεί. Μόλις ολοκληρωθεί ο «Σιωπηλός δρόµος», η Βίκυ Παπαδοπούλου θα κάνει διακοπές, που τόσο έχει ανάγκη. «Μετά τον “Σιωπηλό δρόµο”, θα πάω κάποιες διακοπές, να αναπνεύσω καθαρό αέρα. Μετά θα ξεκινήσαµε γυρίσµατα για τον τρίτο κύκλο της σειράς “Eτερος εγώ” και θα συνεχίσουµε για ακόµα µία χρονιά την παράσταση “Η µέθοδος Γκρόνχολµ”», καταλήγει.

* Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ