Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Ορχήστρα musicAeterna υπό τον Θεόδωρο Κουρεντζή και η χορογράφος Sasha Waltz συμμετέχoυν στο μεγάλο μουσικό γεγονός του τηλεοπτικού σταθμού ARTE, παρουσιάζοντας την Εβδόμη του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, σε απευθείας μετάδοση σε όλη την Ευρώπη.

Η Ευρώπη γιορτάζει τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και τις 9 Συμφωνίες του σε 9 πόλεις με 9 συναυλίες, την Κυριακή 6 Ιουνίου, σε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός που μεταδίδεται ζωντανά σε όλη την Ευρώπη. Η μετάδοση θα αρχίσει στις 2:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) από τη Βόννη, τη γενέτειρα του σπουδαίου γερμανού μουσουργού, και θα ολοκληρωθεί στις 11:00 το βράδυ στη Βιέννη, στην οποία ο Μπετόβεν άφησε την τελευταία του πνοή. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συμμετέχει σε αυτό το σπάνιο πανευρωπαϊκό μουσικό γεγονός –που υλοποιείται από τον γαλλογερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARTE σε συνεργασία με την ZDF (Kρατική Γερμανική Τηλεόραση) και την Unitel, κορυφαίο διεθνή διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής– «ταξιδεύοντας» εκτός αθηναϊκών τειχών και παρουσιάζοντας στο εμβληματικό Αρχαίο Θέατρο Δελφών, στις 8:00 μ.μ., την Συμφωνία αρ. 7 σε λα μείζονα, έργο 92, με τον διεθνούς φήμης έλληνα μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή να διευθύνει τη musicAeterna. Με το διάσημο σύνολο συμπράττει η Σάσα Βαλτς, από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου χορού, η οποία ετοίμασε μια νέα χορογραφία ειδικά για τη συναυλία στους Δελφούς.

Το Μέγαρο θα προσφέρει δωρεάν στο αθηναϊκό κοινό τη μετάδοση όλων των συναυλιών σε πραγματικό χρόνο από δύο γιγαντοοθόνες στον Κήπο του. Η ροή του κοινού θα είναι ελεγχόμενη με δελτία προτεραιότητας. Την προβολή θα μπορεί να παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός θεατών, με βάση τις ισχύουσες υγειονομικές οδηγίες.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ:
• Η διανομή των δελτίων προτεραιότητας θα αρχίσει ηλεκτρονικά την Πέμπτη 3/6/21.
• Μπορείτε να κρατήσετε μόνο 1 ή 2 θέσεις. Αν θέλετε περισσότερες, παρακαλούμε να επαναλάβετε τη διαδικασία κράτησης.
• SMS ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ: Θα κληθείτε να επιβεβαιώσετε τη χρήση του δελτίου/των δελτίων προτεραιότητας την προηγούμενη ημέρα της εκδήλωσης μέσω SMS στο κινητό σας. Μόλις κάνετε την επιβεβαίωση, θα σας αποσταλεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
• ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δεν επιβεβαιώσετε τη χρήση του δελτίου εντός δύο ωρών (120 λεπτών) από τη λήψη του SMS, η κράτησή σας χάνεται. Στόχος είναι να εξυπηρετηθεί κατά το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός ενδιαφερομένων.
• Αν τα δελτία έχουν εξαντληθεί, μπορείτε να εγγραφείτε σε λίστα αναμονής ώστε να ειδοποιηθείτε για τη διαθεσιμότητα θέσης μέχρι τις 18:00 την προηγουμένη της εκδήλωσης. Αν υπάρχει διαθέσιμη θέση, το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα σας αποσταλεί αυτόματα (μέσω email και SMS link).
Η συναυλία πραγματοποιείται με τη υποστήριξη της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, του World Human Forum, του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι (Centre Culturel Hellénique) και του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, το οποίο θα διαθέσει αφιλοκερδώς τις αίθουσες και τους χώρους δοκιμών του, καθώς και τον ξενώνα του για τη διαμονή των καλλιτεχνών και των συντελεστών της παραγωγής. Το Μέγαρο ευχαριστεί το ΥΠΠΟΑ και το ΚΑΣ για την έμπρακτη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος για την παραχώρηση του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών.