Γραμματόσημα με αφορμή τους «Ολυμπιακούς Αγώνες TOKYO 2020», κυκλοφόρησαν τα ΕΛΤΑ.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Το Ολυμπιακό Πνεύμα, η ιδεολογία και η φιλοσοφία του, ως μία αμετάβλητη μέσα στους αιώνες πολιτισμική αξία, ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας και, με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταλαμπαδεύτηκαν σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας πλέον μία από τις σημαντικότερες εκφάνσεις του σύγχρονου πολιτισμού. Η παγκόσμια ολυμπιακή οικογένεια διευρύνθηκε με τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων χωρών και το ολυμπιακό αθλητικό πρόγραμμα με την προσθήκη νέων αθλημάτων».



Η αναμνηστική σειρά «Ολυμπιακοί Αγώνες ΤOKYO 2020» αποτελείται από δύο φεγιέ και επιθυμεί να τιμήσει τη συνεισφορά της Ιαπωνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ταυτόχρονα, την αισθητική της παράδοση που βρίσκει σύγχρονη εφαρμογή στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων TOKYO 2020.

Στο πρώτο φεγιέ απεικονίζεται ο Jigoro Kano, η εμβληματική μορφή του νεότερου ιαπωνικού αθλητισμού, οι προσπάθειες του οποίου για να ενταχθεί η Ιαπωνία στην ολυμπιακή οικογένεια, αποτελούν την έναρξη της ιαπωνικής ολυμπιακής ιστορίας. Ο πατέρας του τζούντο και πρώτος Ασιάτης Αθάνατος πλαισιώνει την παράσταση του γραμματοσήμου με τα τοπόσημα του σύγχρονου Τόκιο, το οποίο γιορτάζει με πυροτεχνήματα την έναρξη των Αγώνων.