Σίσσυ Παπαγεωργίου: Γεύμα στο με αφορμή τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας από την Ελληνική Επανάσταση.
Ένα ξεχωριστό γεύμα για πολύ ξεχωριστές γυναίκες St.George Lycabettus
Το St.George Lycabettus επελέγη όχι μόνο για την εξαιρετική του θέα και το εκλεκτό menu του, αλλά και γιατί έχει ασχοληθεί με την θεματική ενότητα του 1821 ήδη από δύο 25ετίες, ενώ μάλιστα και σε μια πρόσφατη εκδήλωσή του είχε σαν θέμα των ομιλιών το επίκαιρο 1821.
Γυναίκες ξεχωριστές, όπως οι
Κλέλια Χατζηιωάννου, Μάιρα Τσαβλίρη, Ειρήνη Νταϊφά, Ντόρα Πάλλη, Άτζελα Βαγιωνή, Στέλλα Βουλγαράκη, Μπουμπού Μπαρμπαλιά, Ελένη Δρακοπούλου, Ευγενία Χραπανά, Φώφη Καμποσιόρα, Έλενα Χάρη, Χριστίνα Καρακίτσου, Ντάνα Στασινού, Κατερίνα Κουσούρη-Αντωνοπούλου, Παναγιώτα Δρατσιούδη, Ελένη Γιαννοπούλου, αψήφησαν τη μεγάλη ζέστη και παρέστησαν στο γεύμα.
Με τη βοήθεια της καλόγουστης και έμπειρης ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Ειρήνης Βασιλοπούλου, που ξέρει να υλοποιεί με τον πιο άρτιο τρόπο τις πρωτοποριακές της ιδέες, το art de la table ήταν σχετικό με την επικαιρότητα του 1821, αφού το γεύμα γινόταν με την αφορμή τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας από την ελληνική επανάσταση: Απεικονίσεις από τσαρούχια, φουστανέλες και περικεφαλαίες των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, ελληνικές σημαίες από ζαχαρόπαστα, ήταν χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που εντυπωσίασαν τις καλεσμένες.
Όσο για το φαγητό, ήταν βασισμένο στη προεπαναστατική διατροφή από χειρόγραφο του 19 αιώνα.
Για κυρίως πιάτο προτιμήθηκε το ψάρι. Έτσι το menu περιελάμβανε φάβα με σφηνάκι ψαρόσουπα, γαρίδες με φέτα και ούζο, σολομό με αρωματικά από τον κήπο του chef και παγωτό St.George, ενώ οι καλεσμένες απόλαυσαν το βιολογικό κρασί LAPO παραγωγής Έλενας Μπαβελή, που είναι το ακριβότερο ροζέ κρασί στον κόσμο με 24K χρυσού στη φιάλη και παράγεται μόνο σε 500-700 φιάλες τον χρόνο!
Στο τέλος του γεύματος προσφέρθηκε από την οικοδέσποινα στις καλεσμένες της σαν συμβολικό δώρο ένα κόσμημα προσαρμοσμένο στην προσωπικότητα της καθεμιάς!
Και ήθελα αυτή την απόλαυση, αυτή την όαση δροσιάς, χρωμάτων, γαλήνης και ευδαιμονίας, να τη συνοδέψω με τη γαστρονομική πανδαισία που προσφέρουν τα εκλεκτά εδέσματα του ξενοδοχείου, αλλά και από την ψυχική ευφορία που νιώθει κανείς όταν περιτριγυρίζεται από αγαπημένους ανθρώπους, από ανθρώπους που εκτιμά, από «ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» με όλη τη σημασία της λέξης!
Με την Μπουμπού Μπαρμπαλιά και την Άτζελα Βαγιωνή
Με την Κλέλια Χατζηιωάννου
Με την Ελένη Δρακοπούλου, την Ντόρα Πάλλη και την Στέλλα Βουλγαράκη
Με την Μάιρα Τσαβλίρη
Με την Κατερίνα Κουσούρη Αντωνοπούλου, την Ευγενία Χραπανά του Litohoro Olympus resort και την δρ.Φώφη Καμποσιόρα
Με την Ελένη Δρακοπούλου και την Μάιρα Τσαβλίρη
Κλέλια Χατζηιωάννου, Μάιρα Τσαβλίρη, Ειρήνη Νταϊφά, Ντόρα Πάλλη, Άτζελα Βαγιωνή, Στέλλα Βουλγαράκη, Μπουμπού Μπαρμπαλιά, Ελένη Δρακοπούλου, Ευγενία Χραπανά, Φώφη Καμποσιόρα, Έλενα Χάρη, Χριστίνα Καρακίτσου, Ντάνα Στασινού, Κατερίνα Κουσούρη-Αντωνοπούλου, Παναγιώτα Δρατσιούδη, Ελένη Γιαννοπούλου, έφυγαν από το γεύμα «χορτασμένες»! Χορτασμένες όχι μόνο από καλό φαγητό, αλλά και από τη φροντίδα, το σεβασμό και την αγάπη που οφείλει να δείχνει μια οικοδέσποινα στους καλεσμένους της
Με την Κλέλια Χατζηιωάννου και την Ευγενία Χραπανά
Ειρήνη Νταϊφά, Στέλλα Βουλγαράκη, Μπουμπού Μπαρμπαλιά, Παναγιώτα Δρατσιούδη, Έλενα Χάρη
Χριστίνα Καρακίτσου, Ειρήνη Νταιφά
Με την γνωστή δικηγόρο Ελένη Γιαννοπούλου, την Ευγενία Χραπανά του Litohoro Olympus resort και την Ντάνα Στασινού
Με την Φώφη Καμποσιόρα, την Κλέλια Χατζηιωάννου και την Μάιρα Τσαβλίρη
Με την Ντόρα Πάλλη και την Στέλλα Βουλγαράκη
Η γνωστή δικηγόρος Ελένη Γιαννοπούλου με την επιχειρηματία Κατερίνα Κουσούρη Αντωνοπούλου
Η Ευγενία Χραπανα του Litohoro Olympus Resort με την Ντάνα Στασινού
Η Ελένη Δρακοπούλου κρατώντας την ελληνική σημαία