Το κενό που άφησε πίσω του ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης κρίνεται ως αναντικατάστατο, εφόσον ο ίδιος ήταν μοναδικός στο είδος του και απολάμβανε διθυραμβικά σχόλια από πλήθος κόσμου αλλά και καλλιτεχνών.

Η απώλειά του φέρνει τη συγκίνηση και τη θλίψη σε πολλούς που από μικρά παιδιά, όπως λένε, τον λάτρευαν και τον χαρακτήριζαν παγκόσμιο.

Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης, που μίλησε στα Παραπολιτικά λέγοντας ότι «Είμαι πολύ συγκινημένος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Εγώ είμαι από τα παιδιά που ήμουνα φαν του Μίκη. Εκείνα τα χρόνια, μικρό παιδί ακόμα, στην παρέα λέγαμε πώς να τον ονομάσουμε αυτόν τον συνθέτη και τον ονομάσαμε από τότε παγκόσμιο. Είναι αλήθεια, έχω συγκινηθεί πάρα πολύ και στεναχωρήθηκα από αυτή τη μεγάλη απώλεια. Είναι μία προσωπικότητα που δεν φεύγει εύκολα από δίπλα μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, αλλά θα είναι εδώ, και μέσα και έξω από την Ελλάδα. Ο ίδιος ως πρόσωπο μπορεί να έφυγε αλλά το έργο του είναι τόσο δυνατό που θα μεγαλώσει δυο-τρεις Έλλαδες και βάλε. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».