Οι εκδόσεις Οξύ παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό τη διεθνώς αγαπημένη μουσική σειρά βιβλίων "33 1/3", που επικεντρώνεται σε δίσκους-ορόσημα της ροκ -και όχι μόνο- μουσικής, από τους Beatles, τους Rolling Stones, τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον Μάιλς Ντέιβις μέχρι τους Public Enemy, τους Joy Division, τον Τομ Γουέιτς, τον Μπράιαν Ίνο και πολλούς ακόμη.

Μέσα από συνεντεύξεις με δημιουργούς και συντελεστές, προσωπικές αφηγήσεις και διεξοδικές μουσικές αναλύσεις, συγγραφείς και κριτικοί απ' όλο τον κόσμο φωτίζουν άγνωστες πλευρές της σύνθεσης, της ηχογράφησης και της διαχρονικής απήχησης ιστορικών άλμπουμ που σημάδεψαν την παγκόσμια μουσική σκηνή και κοσμούν τις δισκοθήκες εκατομμυρίων μουσικόφιλων σε όλο τον κόσμο.
βιβλιο1

Επιπλέον, πέρα από τους υπάρχοντες τίτλους που μεταφράζονται στα ελληνικά για πρώτη φορά, αναγνωρισμένοι έλληνες συγγραφείς αναλαμβάνουν να διηγηθούν την ιστορία εμβληματικών δίσκων του ελληνικού ρεπερτορίου, από καλλιτέχνες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Διονύσης Σαββόπουλος, οι Τρύπες και η λίστα συνεχίζεται...
βιβλιο2

Η σειρά "33 1/3" θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από 11 Απριλίου και η διανομή των βιβλίων θα γίνεται από την BRAINFOOD εκδοτική.