Ξεκινάει σήμερα για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας με την πολυαναμενόμενη διοργάνωση να φέρνει κοντά εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και αναγνώστες από τις 3 Μαΐου 2022 έως τις 15 Ιουνίου 2022.

Με περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων, μεγαλύτερες εκδηλώσεις και σε περισσότερα σημεία της πόλης, οι πρωταγωνιστές της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας συναντιούνται με το αθηναϊκό κοινό.

Το 3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο Monogram, υπό την αιγίδα των Δήμων Παπάγου-Χολαργού και Χαλανδρίου, της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Book Press.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή και με τη συνεργασία των εκδοτικών οίκων Άγρα, Bell, Διόπτρα, Δρόμων, Ίκαρος, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτη, Κέδρος, Κείμενα, Κλειδάριθμος, Κύφαντα, Λιβάνη, Μεταίχμιο, Μίνωας, Μολύβι, Όστρια, Πατάκη, Τόπος, Floral Books, Ψυχογιός και 24 γράμματα.

Η έναρξη και η λήξη


Η πανηγυρική έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαΐου με την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του πλέον αγαπημένου και αναγνωρισμένου Έλληνα συγγραφέα της αστυνομικής λογοτεχνίας, του Πέτρου Μάρκαρη, ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει την Τετάρτη 15 Ιουνίου με την εκδήλωση της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), στην οποία θα παρουσιαστεί η πορεία και η εξέλιξη του ελληνικού αστυνομικού αφηγήματος μέσα από τρεις συγγραφικές γενιές.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιάζονται καθημερινά εκδηλώσεις για νέα βιβλία, συζητήσεις, παρουσιάσεις, αφιερώματα, σεμινάρια και παιδικές δράσεις, απόπειρες νεοεμφανιζόμενων συγγραφέων και τιμητικές εκδηλώσεις για το συνολικό έργο των αναγνωρισμένων πρωταγωνιστών του χώρου.

Αφιέρωμα στον Stephen King


Ιδιαίτερη αναφορά να κάνουμε στο μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Stephen King, το οποίο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 12 Μαΐου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, την bookpress.gr και την Tulip Entertainment, στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, μετά το οποίο θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Πύρινη Οργή» (Firestarter), η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα.

Τιμητική για τον Ανδρέα Καμιλλέρι


Φυσικά, από μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, δεν θα μπορούσε να λείπει και η τιμητική εκδήλωση για τον Andrea Camilleri, η οποία θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκης, στο Omikron2, με τη συμμετοχή και υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Παιχνίδι μυστηρίου


Να αναφέρουμε ακόμη τη διοργάνωση του πρωτότυπου παιχνιδιού μυστηρίου για μεγάλους και παιδιά από 9 ετών, «The Acropolis Treasure Hunt: To Κυνήγι της Σμαραγδένιας Πάπιας». Οι παίκτες, σε ρόλο ντετέκτιβ, αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο της εξαφάνισης μιας πολύτιμης καρφίτσας, της Σμαραγδένιας Πάπιας και ανακρίνουν του βασικούς υπόπτους (ομάδα 8 ηθοποιών). Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου, στη Ρεματιά Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του φεστιβάλ έχει η Ιωάννα Πετρίδου. Η δημοσιογραφική επιμέλεια είναι της Έλενας Σπανδωνή και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Γρηγόρη Αζαριάδη. Η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων γίνεται από τον Σάκη Σαρακίνη.

Γραμματειακή υποστήριξη: Κωνσταντίνος Θεοχάρης και Θράια Αλμπόζο.

Πληροφορίες: 210 6523515 και 695 8465415.
 www.monofest.gr

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
-Στο βιβλιοπωλείο Monogram,Υμηττού 17, Χολαργός.
-Στο κλαμπ-πολυχώρο Omikron2, Τριπτολέμου 34 & Βουτάδων, Αθήνα.
-Στον Δήμο Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός.
-Στη Βίλα Σαλίγκαρου, Αετιδέων 64, Χολαργός.
Στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου, Τομπάζη 18 και Φιλικής Εταιρείας, Χαλάνδρι.
-Στη Ρεματιά Χαλανδρίου.
-Στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124, Αθήνα.