Ο Χρήστος Τσιτρούδης, μιλώντας στο parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυνόπουλο αποκάλυψε ότι ο καιρός της πρώτης, αλλά και της δεύτερης καραντίνας ήταν δημιουργικός, γιατί προέκυψαν αρκετά νέα τραγούδια.

«Αυτό είναι ακόμη ένα καινούργιο single και το κυκλοφορώ σαν Μonsieur Minimal. Με αυτό το τραγούδι περιγράφω γενικότερα την κατάσταση που περάσαμε με την πανδημία, και θέλουμε να ανατραπεί.

«Νέα Αρχή» - Ένα ελπιδοφόρο τραγούδι

«Το "Νέα Αρχή" γράφτηκε στην περίοδο της δεύτερης καραντίνας. Ήταν μία εποχή αναγκαστικά δημιουργική, γιατί έπρεπε να καταναλώσω το χρόνο μου προσπαθώντας να δημιουργήσω κάποια νέα πράγματα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιτυχημένη αυτή η δημιουργικότητα, από την άποψη ότι οι σκέψεις ήταν τότε πιο πολύ γκρίζες. Δεν ξέρω πώς αυτό μετουσιώνεται σε έμπνευση, όμως θα φανεί. Προσπαθώ να κρατήσω την αισιοδοξία μου.

Συνεχίζουμε στο Gazarte

«Eμφανίζομαι το Σάββατο 14 Μαΐου στο Gazarte στα πλαίσια των καλοκαιρινών εμφανίσεων. Κλείνουμε τον κύκλο του άλμπουμ "Easteria", και πάμε σε μία "Νέα Αρχή", με αφορμή τον τίτλο του νέου μου τραγουδιού.

Θα εμφανιζόμαστε στο Gazarte μία φορά το μήνα, και θα συμμετέχω και σε φεστιβάλ στην Ελλάδα, εκτός Αθηνών αλλά και εντός. Πρέπει να αναφέρω ότι θα περάσουμε από Πρέβεζα, Καρπενήσι, Κύθηρα, ίσως και στην ΚρήτηΥπάρχει ένα πρόγραμμα των καλοκαιρινών εμφανίσεων το οποίο θα ανακοινωθεί στο τέλος Μαΐου.

Η ζωή κοιτάει μπροστά

Ένας αγαπημένος μου στίχος είναι το ρεφρέν από το "Νέα Αρχή". "Μα η ζωή κοιτάει μπροστά. Προχωρά, σαν φωτιά, χρόνια, ανθρώπους κι αιώνες ξέχνα, και γυρίζει ξανά, στα απλά”».

Παρόλα αυτά που συμβαίνουν, η ζωή προχωράει αναγκαστικά. Οπότε εμείς οφείλουμε να μην παραιτηθούμε, και να προσπαθήσουμε να γεννήσουμε καινούργιες ελπίδες.