Το Βιβλίο της Κατερίνας του Αύγουστου Κορτώ είναι μεταξύ των τριών φιναλίστ για το Λογοτεχνικό Βραβείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης 2022 (EBRD Literature Prize), το οποίο έχει ως στόχο την προώθηση των καλύτερων έργων μεταφρασμένης λογοτεχνίας από τις 40 περίπου χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο συγκεκριμένος φορέας.

thumbnail_The-Book-of-Katerina

Το έπαθλο


Το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ, απονέμεται στον συγγραφέα και στον μεταφραστή του καλύτερου έργου μυθοπλασίας, το οποίο έχει μεταφραστεί στα αγγλικά από οποιαδήποτε γλώσσα των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, και έχει κυκλοφορήσει από εκδότη του Ηνωμένου Βασιλείου ή άλλης ευρωπαϊκής χώρας την προηγούμενη χρονιά. Το Βιβλίο της Κατερίνας του Αύγουστου Κορτώ κυκλοφορεί στα αγγλικά από τον εκδοτικό οίκο Parthian Books, σε μετάφραση Claire Papamichail.

Τα άλλα δύο υποψήφια βιβλία είναι:
Boat Number Five της Monika Kompaníková, μτφρ. Janet Livingstone (Seagull Books) [Σλοβακία]
The Orphanage του Serhiy Zhadan, μτφρ. Reilly Costigan-Humes και Isaac Stackhouse Wheeler (Yale University Press) [Ουκρανία]

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 13 Ιουνίου 2022.