Την πιο δημιουργική και επιτυχημένη φάση της καλλιτεχνικής του πορείας απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια ο Λεωνίδας Κακούρης, καθώς μετά την μεγάλη επιτυχία του σήριαλ «Άγριες Μέλισσες» στο οποίο πρωταγωνιστούσε για τρία χρόνια, ετοιμάζεται να υποδυθεί έναν νονό της νύχτας στο νέο σήριαλ «Μαύρο ρόδο» που θα προβληθεί τον Οκτώβριο του Mega.

Ωστόσο αυτόν τον καιρό πρωταγωνιστεί στην άκρως ανατρεπτική κωμωδία «Μεγάλη πλεκτάνη» του Jordi Galceran μαζί με την Δήμητρα Ματσούκα σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου.
thumbnail_072

Ένας διεφθαρμένος υπουργός, μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα, ένα κολ γκερλ με άποψη, ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα είναι οι ήρωες αυτής της πολύ έξυπνης κωμωδίας που συνεχίζει τη μεγάλη περιοδεία της έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Τους υπόλοιπους ρόλους τους έργου πλάι στον Λεωνίδα Κακούρη και τη Δήμητρα Ματσούκα ερμηνεύουν οι Θανάσης Πατριαρχέας, Χάρης Γρηγορόπουλος και Κατερίνα Νικολοπούλου. Σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη κωμωδία, τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται… Όλα ξεκινούν από ένα πολιτικό σκάνδαλο αλλά βαίνουν αλλιώς! Ποιος είναι τελικά ο απατεώνας και ποιος κινεί τα νήματα της υπόθεσης, που είναι τόσο αστεία αλλά και τόσο πανούργα ανατρεπτική;
thumbnail_391

Ο Λεωνίδας Κακούρης είναι πια ένας ηθοποιός πρώτης γραμμής με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του και έχει καταφέρει να υποδυθεί με την ίδια επιτυχία δραματικούς αλλά και κωμικούς ρόλους χωρίς ποτέ να φλερτάρει με την έπαρση. 

Σήμερα μιλάει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τη Μαριάνθη Κουνιά για αυτήν την πολύ σπιρτόζα και πανέξυπνη κωμωδία στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά ανοίγει την καρδιά του και για όσα τον κάνουν ευτυχισμένο.

Μετά από τρία χρόνια σε έναν από τους πιο ωραίους δραματικούς ρόλους της ελληνικής τηλεόρασης, σας βλέπουμε σε μια ανατρεπτική κωμωδία. Το είχατε ανάγκη; Είναι ένα είδος αποτοξίνωσης;


Ναι ακριβώς. Μετά από τρία χρόνια δράματος ήθελα πια να διασκεδάσω με μια κωμωδία για να μπορέσω να ισορροπήσω λίγο. Δεν θα άντεχα κι άλλο δράμα. Το ήθελα και από ψυχολογικής πλευράς, δηλαδή ήθελα κάτι που θα με κάνει να διασκεδάσω και να λάβω θετική ενέργεια από τον κόσμο. Το έργο είναι κάτι πολύ ωραίο. Το διασκεδάζω πολύ.
thumbnail_426

Υποδύεστε έναν υπουργό, υπόλογο ενός οικονομικού σκανδάλου. Πως είναι αυτός ο ρόλος, ποια χαρακτηριστικά έχει;

Είναι ένας καλός άνθρωπος. Ένας πολιτικός που έχει μεγαλώσει μέσα στα πούπουλα και έχει σπουδάσει σε κάποιο κολέγιο. Και κάποια στιγμή γίνεται υπουργός. Όμως τώρα βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου, γιατί του χάρισε μια βίλα ο μηχανικός με τον οποίο είχε συνδιαλλαγές. Επειδή όμως η γυναίκα του τον απατά με έναν δημοσιογράφο, βγάζει στη φόρα το σκάνδαλο. Το έργο ξεκινάει με τον ήρωα να ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει, αλλά η τελευταία επιθυμία του είναι να κάνει σεξ με ένα cool girl. Πριν έρθει η κοπέλα όμως, εμφανίζεται μια πλασιέ την οποία υποδύεται η Δήμητρα Ματσούκα. Και από εκεί ξεκινάει μια τρελή ιστορία με πολύ γέλιο και πάρα πολλές ανατροπές.

Το έργο ουσιαστικά αποκαλύπτει τις σκευωρίες του ανθρώπου της διπλανής πόρτας. Εσάς τι σας συγκινεί περισσότερο σε αυτό το έργο;


Μου αρέσει πολύ η διαδρομή του ήρωα γιατί έχει μια μεγάλη γκάμα συναισθημάτων. Ξεκινάει να είναι ένας πολύ σοβαρός και αξιοπρεπής κύριος και καταλήγει να είναι ο πιο γελοίος της ιστορίας. Και φυσικά οι πολύ έξυπνοι διάλογοι, γιατί δεν έχουν στόχο μόνο το γέλιο, αλλά χρειάζεται και από κάτω κείμενο για να τους παίξεις.

Αυτή η κωμωδία έχει πετύχει να σας ανανεώσει και να σας ξεκουράσει;


Ναι βέβαια, την απολαμβάνω. Και χαίρομαι που την απολαμβάνει και ο κόσμος. Οι ρόλοι που παίζουμε είναι όλοι παιδιά μας. Έχουν στοιχεία δικά μας, αλλά δεν είμαστε εμείς. Επουδενί δεν είμαι Δούκας. Εγώ είμαι ο Λεωνίδας και οι ρόλοι που κάνω είναι παιδιά μου με εξωσωματική. Και αυτή είναι η χαρά μας. Γιατί αν παίζουμε τα ίδια πράγματα μια ζωή, για μένα δεν έχει ενδιαφέρον. Για κάποιον άλλον μπορεί να είναι μια λύση ανάγκης για να βγάζει τα προς το ζην. Αλλά εγώ δεν έχω ως μπούσουλα στην δουλειά μου τα χρήματα. Ο σκοπός μου είναι πάντα αυτό το ταξίδι μέσα στους ρόλους και στις διαφορετικότητες που μου επιτρέπει να μπορώ να εξελίσσω με ασφάλεια πάρα πολλές φωτεινές πτυχές του εαυτού μου.

Τα τελευταία τρία χρόνια πρωταγωνιστούσατε στις "Άγριες Μέλισσες", που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, σηματοδώντας την αναγέννηση της καλής μυθοπλασίας στην τηλεόραση. Όταν ξεκινάγατε αυτό το ταξίδι, είχατε προβλέψει αυτήν την επιτυχία;


Η αλήθεια είναι ότι το νιώθαμε. Σαν να έβγαινε στον αέρα η επιτυχία από τα πρώτα μηνύματα, από τη στιγμή που βγήκε στον αέρα το πρώτο τρέιλερ από τον σταθμό. Κα μετά το νιώσαμε αυτό και στην παρουσίαση του προγράμματος. Όλοι οι συντελεστές στην αρχή είχαμε ρουφήξει τα πρώτα σενάρια σε χρόνο d-t.

Ποιες δυσκολίες συναντήσατε εσείς προσωπικά στις "Μέλισσες"; 


Η πιο μεγάλη δυσκολία ήταν ο χρόνος, γιατί ήταν ένα σήριαλ που παιζόταν τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πως πολλές φορές γυρίζαμε σκηνές με το πιστόλι στον κρόταφο. Άλλη μια δυσκολία για μένα ήταν η κούραση. Γιατί τα γυρίσματα ήταν καθημερινά περίπου 10 ώρες και 12-14 σκηνές. Κάτι το οποίο είναι απίστευτο ρεκόρ.
thumbnail_988

Ερμηνευτικά σας δυσκόλεψε κάτι στον ρόλο του Δούκα Σεβαστού;


Από κάποιο σημείο και μετά δεν υπήρχε αυτή η πολυτέλεια, να έχουμε δυσκολία. Βουτάς και το κάνεις χωρίς να σκέφτεσαι. Όπως κάνει ένας μουσικός με 1500 άτομα από κάτω, που του δίνεις την παρτιτούρα και πρέπει να παίξει.

Και τι απολαύσατε πιο πολύ σε αυτήν την δουλειά;


Απόλαυσα κάθε στιγμή. Ακόμα και τις στιγμές που δεν μπορούσα. Έβλεπα μια σκηνή και έλεγα «τι ωραίο ήταν αυτό που έγινε τώρα!». Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι, ένα μεγάλο δώρο της ζωής μου. Είναι μια σειρά που όλοι θα έχουμε την τύχη να λέμε ότι «ήμουν κι εγώ εκεί». Η σειρά αυτή άνοιξε πάλι τον δύσβατο δρόμο της τηλεόρασης. Μπήκαν τα δρεπάνια των Μελισσών και καθάρισαν τον δρόμο. Και εύχομαι οι επόμενες δουλειές να είναι ακόμα καλύτερες.

Φέτος περιμένουμε να σας δούμε στη νέα παραγωγή του MEGA «Το Μαύρο ρόδο» στο Mega. Πως επιλέξατε την νέα σας αυτή δουλειά;


Πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Αυτό που με τράβηξε πάλι και επέλεξα αυτό το σήριαλ, είναι η ιστορία, το σενάριο. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που έχει να κάνει με δυο κόσμους. Από τη μια μεριά είναι ένα μοναστήρι, το οποίο κρύβει κάποια μυστικά και μια δόκιμη 18χρονη καλόγρια που περιμένει να χειροτονηθεί και από την άλλη βρίσκεται ο κόσμος μιας επαρχιακής πόλης με ανθρώπους της νύχτας, νυχτερινά κέντρα, μπουζούκια. Ένας κόμα λόγος που επέλεξα αυτή τη δουλειά ήταν και ο σκηνοθέτης μας ο Κώστας Αναγνωστόπουλος με τον οποίο δουλέψαμε πολύ και στις Μέλισσες την τρίτη σεζόν. Στο πρώτο γύρισμα που πήγα, ένιωσα σαν πηγαίνω στο γύρισμα των Μελισσών. Η παραγωγή είναι του Γιάννη Καραγιάννη, με τον οποίο έχω πάντα καλή συνεργασία.

Ποιον ρόλο υποδύεστε στο "Μάυρο ρόδο";


Υποδύομαι έναν νονό της νύχτας. Η ιστορία ξεκινάει πολύ όμορφα. Πρόκειται για έναν νεαρό που θέλει να επιβεβαιώσει τον ανδρισμό του και βάζει στοίχημα με τους φίλους του αν μπορεί να ξελογιάσει ένα κορίτσι. Αργότερα όμως αυτό το πράγμα μεταμορφώνεται σε κάτι πολύ ουσιαστικό με πάρα πολλά διλήμματα από την πλευρά του κοριτσιού. Και υπάρχουν πολλές συγκρούσεις του γιού με τον πατέρα, που υποδύομαι εγώ. Επίσης η μητέρα του αγοριού, που είναι πολύ μορφωμένη, αρνείται πεισματικά να αφήσει τα παιδιά της να ακολουθήσουν τον πατέρα στο δρόμο του υποκόσμου. Και υπάρχει στο σπίτι μια μεγάλη αναταραχή και ένας υπόγειος πόλεμος. Είναι πολλά τα επίπεδα.

Από τότε που αποφασίσατε να ακολουθήσετε το επάγγελμα του ηθοποιού, νιώθετε ότι σήμερα έχετε πετύχει όσα που ονειρευόσασταν;


Το σκέφτομαι πολλές φορές αυτό και κυρίως όταν συναντώ παλιούς συμμαθητές μου από το Εθνικό. Γιατί τα χρόνια της σχολής δεν ξεχνιούνται. Είναι έντονα χρόνια, που έχεις ορμή και είσαι πολύ αυστηρός κριτής. Μετά έρχεσαι αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα γιατί κάθε 3-4 μήνες ψάχνεις για νέα δουλειά. Νομίζω πως ναι, έχω καταφέρει όσα ονειρευόμουν.

Κάνατε ποτέ εκπτώσεις για χάρη της εμπορικότητας, για να βγάλετε περισσότερα χρήματα;


Όχι για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Όμως ναι για να μπορέσω να συντηρηθώ κάποιες φορές. Εκπτώσεις εννοώ ότι ίσως να μην εκτιμούσα κάποια πράγματα από μια δουλειά, την οποία όμως χρειαζόμουν για να επιβιώσω. Αυτό σαφώς έχει γίνει. Αλλά όχι για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Δεν έχω κανέναν ελιτισμό στις επιλογές μου ή τις μη επιλογές. Γιατί κάποιες φορές μπορεί να έχεις μόνο μια επιλογή και αυτό να είναι ένα σωσίβιο.

Αυτό πότε συνέβη;


Συνέβη σε μια περίοδο μετά από μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Δηλαδή μετά από το σήριαλ «Της αγάπης μαχαιριά», μπόρεσα να ξανκάνω τηλεόραση μετά από δέκα χρόνια. Και δεν έπαιζα σε θέατρα των 1500 θέσεων. Και είναι γνωστό ότι ένας ηθοποιός δεν μπορεί να ζήσει μόνο από το θέατρο, ούτε να πλουτίσει από αυτό.

Νιώσατε ποτέ έπαρση;

Όχι δεν έχω νιώσει ποτέ έπαρση και προσπαθώ να μην αποκτήσω.

Στην αρχή της καριέρα σας βρεθήκατε ποτέ αντιμέτωπος με κάποια κακοποιητική συμπεριφορά αντίστοιχη με αυτές που ακούσαμε πέρυσι με το κίνημα me too;


Στην αρχή της καριέρας μου ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με το τι θεωρείται σήμερα κακοποιητική συμπεριφορά. Φυσικά και υπήρχαν τέτοιες καταστάσεις, γιατί όταν είσαι νέος, είσαι και όμορφος και γοητευτικός. Υπήρξαν τέτοια πράγματα και προσπάθησα κι εγώ να τα αντιμετωπίσω. Και κάποιες φορές ήταν κάπως δύσκολο. Αλλά ήταν διαχειρήσιμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2022 ΒΡΙΛΗΣΙΑ
Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος 2022 ΦΑΛΗΡΟ
Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2022
Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2022 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2022
Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2022 ΒΕΑΚΕΙΟ
Σάββατο, 17 Σεπτέμβριος 2022 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2022 ΡΟΔΟΣ
Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2022 ΝΙΚΑΙΑ