Ο ΛΕΞ επιστρέφει στον φυσικό του τόπο, τη Θεσσαλονίκη, με μία συναυλία η οποία αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ο Θεσσαλονικιός ράπερ που τον Ιούλιο κατάφερε να συγκεντρώσει 25.000 θεατές στο γήπεδο του Πανιωνίου στην Νέα Σμύρνη σπάζοντας κάθε ρεκόρ, πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη ραπ συναυλία σε εύρος θεατών που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, δημιουργώντας έτσι το ερώτημα για το αν θα καταφέρει να σπάσει το δικό του -πλέον- επίτευγμα.





Τα εισητήρια έγιναν ανάρπαστα, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Dynasty Group το μεσημέρι της Παρασκευής, η συναυλία είναι sold out. Για το live  έχει διοργανωθεί μετακίνηση με πούλμαν από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη, σε ένα live που φαίνεται ότι θα μείνει για καιρό στη μνήμη των θαυμαστών του.



Θυμίζουμε ότι ο ίδιος έχει κατορθώσει αυτόν τον δυσθεώρητο για την ραπ -όσο και για τα άλλα είδη μουσικής- αριθμό, δίχως κάποια προωθητική ενέργεια, ούτε διαφήμιση. Όμως, οι «σκληροπυρηνικοί» του fans φροντίζουν να ενημερώνονται άμεσα για κάθε τι που αφορά τον 37χρονο καλλιτέχνη.

Με το νέο άλμπουμ «Μετρό» και όχημα τη μουσική που υπηρετεί ήδη για δύο δεκαετίες, ο ΛΕΞ θα εμφανιστεί στο «Καυταντζόγλειο» έτοιμος να βάψει «κόκκινο» τον ουρανό της συμπρωτεύουσας από τους πυρσούς και τα καπνογόνα, όπως άλλωστε είχε γίνει και την 3η Ιουλίου στη Νέα Σμύρνη.

Οι πόρτες του αναμένεται να ανοίξουν στις 19:00 και ο Θεσσαλονικιός ράπερ θα εμφανιστεί στις 21:30 για ένα δίωρο πρόγραμμα.

Δείτε στιγμιότυπα από τη συναυλία που διεξήχθη στη Νέα Σμύρνη στο άρθρο του parapolitika.gr: «Από τους υπονόμους μέχρι τα ουράνια»: ΛΕΞ, ο «Ποιητής του Περιθωρίου» που ξεσήκωσε την Αθήνα.

Ποιος είναι ο ΛΕΞ

Ο ΛΕΞ (Αλέξης Λαναράς) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φαλήρου, όπου μένει μέχρι σήμερα. Ασχολήθηκε αρχικά με το γκράφιτι και το 1999 δημιούργησε το συγκρότημα «Βόρεια Αστέρια», (Μικρός Κλέφτης, Λεξ, Τζαμάλ, Ζήνων και Mondi) με το οποίο κυκλοφόρησαν 4 άλμπουμ πριν διαλυθούν και ακολουθήσουν σόλο καριέρα.

Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο «Ταπεινοί και Πεινασμένοι» και έκτοτε η μουσική και οι στίχοι του αφορούν στην οικονομική κρίση, τα ναρκωτικά, τις κοινωνικές ανισότητες και τις μικροπαραβατικότητες, ενώ το 2018 κυκλοφόρησε τον δίσκο με την ονομασία «2ΧΧΧ».



Ο ΛΕΞ είναι ένας εσωστρεφής καλλιτέχνης που αποφεύγει τη δημοσιότητα. Ενδεικτικό αυτού είναι πως στον λογαριασμό του στο Instagram έχει πάνω από 142.000 followers, αλλά ελάχιστες αναρτήσεις.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι όταν τον Ιανουάριο του 2020 είχε παραχωρήσει δύο τραγούδια του για την παράσταση "Παραμύθι για δύο" του Φίλιπ Ρίντλεϊ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη, αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε συνέντευξη και να μιλήσει για τη δουλειά του.

Δεν δίνει συνεντεύξεις, δεν συμμετέχει σε διαφημίσεις, ούτε σε promo κι επίσης κάνει πολύ σπάνια συναυλίες.

Τον Απρίλιο του 2022 κυκλοφόρησε διαδικτυακά το νέο του άλμπουμ με τον τίτλο «Μετρό».



Πηγή φωτογραφίας: Ζήσης Τσούμπος