Το Μουσείο Μπενάκη με χαρά ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος φιλοξενιών εργασίας στην Οικία Patrick & Joan Leigh Fermor. Προκηρύσσει δύο θέσεις που αφορούν φιλοξενίες διάρκειας 1,5 μήνα η καθεμία για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2023 και η δεύτερη την Άνοιξη του 2024.

Το πρόγραμμα


Στο πρόγραμμα φιλοξενιών εργασίας της Οικίας Leigh Fermor, το Μουσείο Μπενάκη συνεργάζεται με τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Freie Universität Berlin (Centrum Modernes Griechenland), το Princeton University (Stanley J. Seeger ’52 Center for Hellenic Studies) και το UCLA – University of California Los Angeles (Stavros Niarchos Foundation Center for the Study of Hellenic Culture).

oikia-patrick-leigh-fermor-diethnes-kentro-filoksenias-anthropon-tou-pneumatos

Με κοινά κριτήρια που έχουν συμφωνηθεί, το κάθε ένα από τα τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα επιλέγει από δύο φιλοξενούμενους ανά ακαδημαϊκό έτος επιπλέον εκείνων του Μουσείου, μέσα από αντίστοιχες διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης προτάσεων των ενδιαφερομένων.

Περιγραφή


Οι φιλοξενούμενοι διαμένουν στην Οικία Leigh Fermor κατά δύο (2) περιόδους ανά ακαδημαϊκό έτος και οι φιλοξενίες εργασίας απονέμονται μετά από αξιολόγηση. Στις επιτυχούσες / στους επιτυχόντες παραχωρείται φιλοξενία για μία από τις δύο περιόδους του ακαδημαϊκού έτους, κατά την οποία θα εκπονήσουν έρευνα σε γνωστικά πεδία σχετικά με τις θεματικές του Μουσείου, οι οποίες καλύπτουν όλη την πορεία της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού και επίσης πλειάδα πολιτισμών σε ολόκληρο τον κόσμο (Ισλάμ, Κίνα, Αφρική, Προκολομβιανή Αμερική, Κορέα κ.ά.).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ενότητα Συλλογές στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.benaki.org.

imagegen

Οι παροχές


Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να συνοδεύονται από ένα μέλος της οικογενείας τους (παιδιά μόνο άνω των 16 ετών) ή σύντροφο. Στις φιλοξενούμενες / στους φιλοξενούμενους παρέχεται ένα δωμάτιο με διπλό κρεβάτι, προσωπικός χώρος εργασίας, ένα γεύμα την ημέρα (και για το συνοδεύον μέλος) καθώς και ελεγχόμενη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη της Οικίας Leigh Fermor.

To Μουσείο Μπενάκη δεν έχει τη δυνατότητα να παρέχει απευθείας χρηματοδότηση και ως εκ τούτου οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να καλύπτουν τα έξοδά τους κατά τη διάρκεια παραμονής τους καθώς και τις μετακινήσεις τους προς και από την Οικία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενιών εργασίας και την υποβολή αιτήσεων, πατήστε ΕΔΩ