Στην ηλικία των 5, τον έδιωξαν από το πλατό της παιδικής τηλεοπτικής σειράς “Romper Room” επειδή ήταν άτακτος. Ο Leonardo Di Caprio από μικρός φαινόταν τι θα γίνει. Μεγάλωσε μέσα στα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πλατό και τώρα στα 48 του είναι σούπερ σταρ πρωταγωνιστής και με Oscar.

Σ’ αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τον Leonardo πριν τον Τιτανικό…

Με ταραγμένα παιδικά χρόνια, ξεκίνησε την καριέρα του σε τηλεοπτικές διαφημίσεις πριν συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως “Santa Barbara” και “Growing Pains” στις αρχές της δεκαετίας του ‘90.

____
_________________
_____________________
Leonardo-Di-Caprio7_M

Ο Leonardo DiCaprio γεννήθηκε 11 Νοεμβρίου 1974 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και οι γονείς του χώρισαν ένα χρόνο μετά τη γέννησή του. Μαζί με τη μητέρα του έζησαν σε αρκετές γειτονιές του Λος Άντζελες ενώ η ίδια έκανε πολλές δουλειές για να συντηρηθούν. Επειδή το παιδί όμως ήταν κουκλάκι και διαολάκι άρχισε να παίζει σε διαφημίσεις και σε διάφορα διαφημιστικά και εκπαιδευτικά φιλμ. Μετά τον διωγμό του από το πλατό της παιδικής τηλεοπτικής σειράς Romper Room στην ηλικία των 5 επειδή ήταν άτακτος, ο Ντι Κάπριο ακολούθησε τον μεγαλύτερο ετεροθαλή αδερφό του Άνταμ Φάραρ σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και σε τηλεοπτικές σαπουνόπερες.

young-leonardo-dicaprio-showed-a-lot-of-acting-range

Η μητέρα του ήταν πάντα στο πλευρό του, αλλά και εκείνος ακόμα και μέχρι σήμερα την έχει πάντα δίπλα του.

Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε στην κωμωδία τρόμου Critters 3. Λίγο μετά έπαιξε τον Λουκ Μπρόουερ στην κωμική σειρά του ABC Growing Pains και το 1992 επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Robert De Niro ανάμεσα σε 400 νέους ηθοποιούς, να παίξει μαζί του και με την Helen Barkin τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Αγεφύρωτες Σχέσεις (This Boy’s Life). Άρχισαν όλοι να τον προσέχουν, και έτσι την επόμενη χρονιά έπαιξε τον νοητικά ανάπηρο αδελφό του Johnny Depp στην ταινία Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ (What’s Eating Gilbert Grape). Ο σκηνοθέτης της ταινία Λάσε Χάλστρομ παραδέχτηκε ότι αρχικά έψαχνε για έναν λιγότερο όμορφο ηθοποιό αλλά δέχτηκε τον Ντι Κάπριο καθώς αποδείχτηκε ο πιο αποδοτικός ανάμεσα στους υπόλοιπους μικρούς ηθοποιούς που έκαναν δοκιμαστικό. Η ταινία χάρισε στον Ντι Κάπριο την πρώτη του υποψηφιότητα για Oscar και Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία β’ ανδρικού ρόλου.

Το 1995, είδε την φωτογραφία του και το όνομα του δίπλα στους μεγάλους πρωταγωνιστές, Sharon Stone, Gene Hackman, Russell Crowe στην ταινία “The Quick and the Dead” μέχρι που ήρθε η πρόταση να παίξει σε μια Ευρωπαϊκή ταινία, τον «καταραμένο» ομοφυλόφιλο ποιητή Άρθουρ Ρεμπώ. Ένας ρόλος που αρχικά ήταν να δοθεί στον River Phoenix, αλλά πέθανε πριν αρχίζουν τα γυρίσματα.

Ενώ οι μάνατζερ του ήταν πολύ επιφυλακτικοί και είχαν αντιρρήσεις γι’ αυτόν τον ρόλο ο Λεονάρντο τον δέχτηκε, χωρίς να τους πει τίποτα. Σαν ηθοποιός ήθελε να δοκιμαστεί στα πάντα. Δεν τον ένοιαζε αν θα τον έβλεπαν κάποιες θαυμάστριες του να φιλάει στο στόμα έναν άντρα…. Έτσι η ταινία “Καταραμένη Σχέση” (Total Eclipse) έγινε, και o νεαρός μας φίλος ήταν πολύ καλός.

Τελευταία του ταινία για το 1995 ήταν Το Τέλος της Αθωότητας (The Basketball Diaries), μια βιογραφική ταινία για τον συγγραφέα, ποιητή και μουσικό Τζιμ Κάρολ. Από δω και πέρα μπορούσε να ήταν σίγουρος ότι όλοι όσοι δούλευαν στο κινηματογραφικό στερέωμα ήξεραν την ύπαρξη του.

Το 1996 πρωταγωνίστησε στην δραματική ταινία Σταγόνες Αγάπης (Marvin’s Room) μαζί με δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες. Την Meryl Streep και την Dianne Keaton. Ο Ντι Κάπριο υποδύθηκε τον προβληματικό γιο της Στριπ, ο οποίος είχε μπει σε ψυχιατρική κλινική επειδή έβαλε φωτιά στο σπίτι της μητέρας του. Επίσης την ίδια χρονιά (1996) συμπρωταγωνίστησε μαζί με την Claire Danes στην ταινία “Romeo + Juliet”, μια μοντέρνα εκδοχή του ομότιτλου έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Baz Luhrmann. Το Romeo + Juliet με σύνολο εισπράξεων 147,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ήταν μία από τις πρώτες ταινίες που έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη μελλοντική καριέρα του Ντι Κάπριο, ως μεγάλος σταρ με απήχηση στο box office.

Αυτός ήταν ο Leonardo πριν από τον Τιτανικό. Τότε που και αυτός ήταν παιδί…..

Η πρώτη του ταινία, πριν από 25 χρόνια, ήταν η κωμωδία τρόμου Critters 3, όπου ήταν 17 χρόνων.

Critters_3

“The quick and the dead”. Το όνομα του Leonardo για πρώτη φορά δίπλα στους πρωταγωνιστές.

The_Quick_and_the_Dead

“What’s Eating Gilbert Grape” – Ο Leonardo DiCaprio έπαιζε τον καθυστερημένο αδελφό του Johnny Depp

Whats_Eating_Gilbert_Grape_-_Publicity_still_of_Leonardo_DiCaprio___Johnny_Depp

Στο ρόλο του ποιητή Arthur Rimbaud στην ταινία “Total Eclipse”, ο Leonardo ξελόγιαζε και αναστάτωνε την ζωή του Πωλ Βερλαίν (David Thewlis).

___Arthur-Rimbaud___21______

 

Στην ταινία “Basketball diaries”, είδε το όνομα του για πρώτη φορά πάνω από τον τίτλο της ταινίας!

Leonardo-Di-Caprio_BASKETBALL_DIARIES

Στο “Marvin’s Room” μαζί με δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες. Την Meryl Streep και την Dianne Keaton.

Marvins_Room_Meryl___Dianne_Keaton_2

Πήρε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλη παραγωγή, παίζοντας στο “Romeo + Juliet” το 1996. Το γνωστό έργο με πολύ σύγχρονη εικόνα αλλά με το original κείμενο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στα ... αρχαία Αγγλικά.

Romeo-and-juliet-



O Robert De Niro τον διάλεξε ανάμεσα σε 400 νέους ηθοποιούς, να παίξει μαζί του και με την Helen Barkin τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία “Αγεφύρωτες Σχέσεις” (This Boy’s Life).

Robert_De_Niro