Πώς θα σας φαινόταν άραγε ένας χορευτής με το χάρισμα του Ρούντολφ Νουρέγεφ και την εικόνα ενός σύγχρονου νέου με tattoo; Απίστευτο κι όμως υπάρχει! Σας γράφω για τον 33χρονο Ουκρανό Sergei Polunin που η φήμη του ξεκίνησε τότε που ήταν ακόμα 19 χρόνων. Είναι ο Ουκρανός που σήμερα δηλώνει υπέρ του Trump και έχει κάνει tattoo τον Putin στο στήθος του. Έκτοτε τον θεωρούν τον πιο αντιπαθητικό άνθρωπο της χώρας.

______________

Έχει να πάει στην Ουκρανία εδώ και πάρα πολλά χρόνια και τελευταία είναι μόνιμος κάτοικος Μαϊάμι. Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο αυτού του παιδιού εξακολουθεί να έρχεται σε σύγκρουση με τον προκλητικό χαρακτήρα του, τόσο που έχει δημιουργήσει ένα μύθο, και όλοι μένουν εκστατικοί στην παρουσία του. Στο χώρο του κλασσικού μπαλέτου τον έχουν αποκαλέσει “κωλόπαιδο” μέχρι και “κάθαρμα”.

Sergei_-_Putin_tattoo

Ο νεαρός σταρ του μπαλέτου γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1989 στην Ουκρανία, ξεκίνησε να ασχολείται με την γυμναστική και στα 8 του μπήκε στο χώρο του μπαλέτου. Έγινε σουπερστάρ πριν καν κλείσει τα 20.

img-sergei-polunin_183305170461

Με τις φωτογραφίες του, τις δηλώσεις του, τα τατουάζ του και την συμπεριφορά του έχει αναστατώσει όλο το χώρο του κλασσικού μπαλέτου. Τάραξε τα νερά πριν από κάποια χρόνια όταν εγκατέλειψε στα «κρύα του λουτρού» την πολυαναμενόμενη αναβίωση του «Εξπρές του Μεσονυκτίου» στο Coliseum του Λονδίνου στο οποίο πρωταγωνιστούσε, λόγω «καλλιτεχνικών διαφωνιών», σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του. Κι εκεί που όλοι τον αναζητούσαν μάταια, δύο ημέρες αργότερα εντοπίστηκε στη Μόσχα προκαλώντας θύελλα σχολίων στον βρετανικό και διεθνή Τύπο.

Το περιστατικό συνέβη έναν χρόνο μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Πολούνιν από το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας, όπου σε ηλικία 19 μόλις ετών είχε καταφέρει να γίνει ο νεότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του περίφημου συγκροτήματος. Λίγο αργότερα επέστρεψε στη Ρωσία.

Σε συνέντευξη που έδωσε μετά την αποχώρηση του από το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας, ο Πολούνιν έκανε λόγο για «βρετανική μαφία» που πολεμά τους Ρώσους χορευτές στο Covent Garden. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη δημόσια παραδοχή χρήσης κοκαΐνης από μέρους του, προκάλεσε πολλές συζητήσεις περί της

διανοητικής υγείας του. Εκείνο τον καιρό μάλιστα, ένα μήνυμά του στο Twitter που έλεγε «Πουλά κανείς ηρωίνη; Έχω ανάγκη ν’ ανεβάσω τη διάθεσή μου…», έκανε έξαλλους τους πάντες – εκτός απ’ τους fans.

“Έπαιρνα κοκαΐνη γιατί μου πρόσφερε ανεξάντλητη ενέργεια” Sergei Polunin

 

sergei2

 

sergei-polunin-people-181-6

Τώρα όμως όλοι λένε ότι στον χρόνο που μεσολάβησε ο Πολούνιν «μεταμορφώθηκε» εντυπωσιακά. Ωρίμασε, απέκτησε αυτοπεποίθηση, και πλέον μετεξελίσσεται σ’ έναν από τους πλέον χαρισματικούς χορευτές της παγκόσμιας σκηνής, διαθέτοντας τη λάμψη του Νουρέγεφ και του Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ. Ο ίδιος έχει αναφερθεί επίσης στην αλλαγή που εντοπίζει στον εαυτό του, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες εμφανίσεις του: πριν από καιρό, για παράδειγμα, έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση δίπλα στην περίφημη Ταμάρα Ρόγιο στις αποχαιρετιστήριες εμφανίσεις της και λίγο αργότερα, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στη Μόσχα για το ντεμπούτο του στο ψυχόδραμα του Κένεθ Μακ Μίλαν «Μάγερλινγκ».

Sergei-Polunin-Ph-Frances-Segelman

Ο Πολούνιν έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει τον χορό για πολύ ακόμα. Δεν έχει καμία πρόθεση, λέει, να πάει κόντρα στο σώμα του. Γεννημένος στη Νότια Ουκρανία στις 20 Νοεμβρίου 1989 όπως είπαμε, αρχικά ασχολήθηκε με τη γυμναστική ώσπου σε ηλικία οκτώ ετών οι γονείς του τον έστρεψαν στον χορό. Ο ίδιος με τη μητέρα του πήγαν στο Κίεβο προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του, ενώ ο πατέρας του έφυγε για την Πορτογαλία για να εργαστεί προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά του. Στα 13 του χρόνια βρέθηκε να σπουδάζει στη Σχολή του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας και πολύ γρήγορα έγινε μέλος του επαγγελματικού συγκροτήματος όπου η εξέλιξή του υπήρξε εντυπωσιακή. Σε μια εκ βαθέων εξομολόγησή του ωστόσο, στον βρετανικό Guardian, δήλωνε πως έχει μετανιώσει που έχασε τις χαρές της εφηβείας του. Σύμφωνα με ορισμένους, η παραδοχή αυτή εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τη μετέπειτα «αιρετική» συμπεριφορά του. «Θα ‘θελα να έχω συμπεριφερθεί αλλοπρόσαλλα όπως όλα τα παιδιά, να έχω παίξει ποδόσφαιρο…» είπε σε μια συνέντευξη του και ίσως αυτό το δικαιολογεί όλα.

Sergei_Polunin_and__Elena_-______________

Το 2020 αρραβωνιάστηκε την αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Elena Ilinykh και μετά από λίγο ήρθε στον κόσμο ο πρώτος γιος τους Mir. Τον Απρίλιο του 2022 γεννήθηκε ο δεύτερος, που τον ονόμασαν Dar.

_____________________2
«Λατρεύω τα σπορ, όμως ολόκληρη η οικογένειά μου δούλευε προκειμένου να καταφέρω κάτι στο χορό. Δεν είχα το δικαίωμα ν’ αποτύχω…».








Sergei Polunin gallery
standing_tatoos
14226702106_6580fbeb66_b
1280-kkp4tfnzgtqzat6qj9cfwa1m6ft1hdryhs1148pm
657311db8e4809f832bf597ad1be2c51--sergei-polunin-royal-ballet
1__M
1_A_M
1RFF_M