Το πολυαναμενόμενο σίκουελ «Avatar: The Way of Water» κυκλοφόρησε σήμερα Τρίτη το επίσημο τρέιλερ. Δεκατρία χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας και περίπου δέκα χρόνια μετά τις πρώτες σεναριακές προσπάθειες το Avatar επιστρέφει.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, τα γεγονότα είναι τοποθετημένα περισσότερο από μια δεκαετία μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Το «Avatar: The Way of Water» αρχίζει να αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Σάλι (Τζέικ, Νεϊτίρι και τα παιδιά τους), τα προβλήματα που τους ακολουθούν, τη διάρκεια που διανύουν, για να κρατήσουν ο ένας τον άλλον ασφαλή, τις μάχες που δίνουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που υπομένουν.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόι Σαλντάνα, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Μισέλ Γέο, Βιν Ντίζελ, Ντίλιπ Ράο, Στίβεν Λανγκ και Τζόελ Ντέιβιντ Μουρ. Το «Avatar: The Way of Water» θα βγει στις αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Δείτε το βίντεο με το επίσημο τρέιλερ

Σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter», η ταινία θα έχει διάρκεια 3 ώρες και 10 λεπτά, μισή ώρα παραπάνω δηλαδή από την διάρκεια της πρώτης ταινίας, 2 ώρες και 41 λεπτά. Για σύγκριση οι αμέσως επόμενες πιο εισπρακτικές ταινίες όλων των εποχών στο παγκόσμιο box office, το «Avenger: Endgame» και ο «Τιτανικός» έχουν διάρκεια 3 ώρες και 2 λεπτά και 3 ώρες και 14 λεπτά αντίστοιχα.

Το «Avatar: The Way of Water» είναι η πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες συνέχειες της υπερπαραγωγής του 2009, με τις υπόλοιπες τρεις να κυκλοφορούν το 2024, το 2026 και το 2028, αντίστοιχα μολονότι ο θρυλικός σκηνοθέτης έχει αφήσει να εννοηθεί σε συνέντευξή του στο «Empire» ότι μπορεί να μην σκηνοθετήσει τις δύο τελευταίες ταινίες της σειράς.

Ο Κάμερον μίλησε πρόσφατα στο Entertainment Weekly για τις τέσσερις αυτές ταινίες, οι οποίες γράφτηκαν ταυτόχρονα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματά τους. «Ακούγεται τρελό, όλη αυτή η διαδικασία. Θέλω να πω, αν το "Avatar" δεν είχε βγάλει τόσα πολλά χρήματα, δεν θα το κάναμε ποτέ αυτό - γιατί είναι κάπως τρελό», δήλωσε ο σκηνοθέτης.