Το έργο πραγματεύεται μια ιστορία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες του ελληνικού κινηματογράφου την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 σε διανομή της εταιρείας Τulip.

Το σχετικό διαφημιστικό τρέιλερ προβάλλεται ήδη.

Η δυο φορές υποψήφια για Όσκαρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν (Promising Young Woman, ο υπέροχος Γκάτσμπι, An Eduation) και η Ζόι Καζάν (The Big Sick) συμπρωταγωνιστούν στους ρόλους δυο δημοσιογράφων των New York Times που μαζί πετυχαίνουν να φέρουν στο φως μια από τις πιο σημαντικές αποκαλύψεις αυτής της γενιάς.

Ποια η υπόθεση και ποια η «έμπνευση»

Οι δύο γυναίκες μάχιμες ρεπόρτερ με πολύ κόπο και προσπάθεια κατάφεραν να κάνουν ένα ιστορικό πλέον ρεπορτάζ που γέννησε το κίνημα του #Metoo και που έσπασε δεκαετίες σιωπής γύρω από το θέμα της σεξουαλικής επίθεσης στο Χόλυγουντ, αλλάζοντας μια για πάντα τη σύγχρονη κοινωνία.

Το ομότιτλο βιβλίο και New York Times Bestseller, «Κάποια Μίλησε – She Said» κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΑΘENS BOOKSTORE PUBLICATIONS.

Στην παραγωγή της ταινίας βρίσκονται οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ντέντε Γκάρντνερ και Τζέρεμι Κλάινερ («12 Χρόνια Σκλάβος», «Moonlight», «Minari», «Selma» και «The Big Short – Το Μεγάλο Σορτάρισμα»), η Μέγκαν Έλισον (παραγωγός των «Zero Dark Thirty» και «American Hustle») και ο σούπερ σταρ Μπραντ Πιτ.

Σκηνοθετεί η βραβευμένη με ΕΜΜΥ, Μαρία Σρέιντερ (η οποία έχει υπογράψει το “Unorthodox” του Netflix) από ένα σενάριο της Ρεμπέκα Λίνκιεβιτζ (“Ida”).

Δείτε το βίντεο