Θλίψη σκόρπισε στο πανελλήνιο ο θάνατος του Νότη Μαυρουδή, του 77χρονου μουσικού και βιρτουόζου της κιθάρας, που έφυγε με τόσο απροσδόκητο τρόπο το βράδυ της Τρίτης, ενώ έκανε εργασίες στο σπίτι του στο Πήλιο, στο οποίο περνούσε ένα μεγάλο τμήμα της ζωής του τα τελευταία χρόνια.

Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ο Νότης Μαυρουδής δεν είναι πια μαζί μας. Ένας από τους πιο ευγενείς και καλόκαρδους ανθρώπους...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Κότσιρας - Yiannis Kotsiras στις Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023

Τραγουδιστές, στιχουργοί, μουσικοί είπαν με τον δικό τους τρόπο «αντίο» στον Νότη Μαυρουδή.

Ο Νότης Μαυρουδης. Ένας σοβαρός άνθρωπος, ένας υπέροχος μουσικός, ένας τρυφερός συνθέτης ταλαντούχος και γενναιόδωρος...

Δημοσιεύτηκε από Tania Tsanaklidou στις Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023

Γιάννης Κότσιρας, Τάνια Τσανακλίδου, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Αντώνης Μιτζέλος με αναρτήσεις τους στα social media λένε το δικό τους «αντίο» σε έναν μουσικό που είχε συμπληρώσει έξι δεκαετίες στο ελληνικό τραγούδι, γράφοντας το δικό του, ξεχωριστό κεφάλαιο.

Αντίο -συντετριμμένο- με ένα τσιγάρο αθάνατο

Δημοσιεύτηκε από Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias στις Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ο Νότης Μαυρουδής δεν είναι πια μαζί μας. Ένας από τους πιο ευγενείς και καλόκαρδους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ. Ένας σπουδαίος και συνάμα ταπεινός συνθέτης. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Καλό ταξίδι, αγαπημένε μου Νότη...», γράφει ο Γιάννης Κότσιρας.

«Ο Νότης Μαυρουδης. Ένας σοβαρός άνθρωπος, ένας υπέροχος μουσικός, ένας τρυφερός συνθέτης, ταλαντούχος και γενναιόδωρος, δεν είναι πια μαζί μας. Τιμή μου που τον γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του», έγραψε η Τάνια Τσανακλίδου, προσθέτοντας και μια φωτογραφία με την ίδια «την Ελένη, την Αρλέτα και τον Μανώλη από τις ηχογραφήσεις του δίσκου "Ίσως φταίνε τα φεγγάρια"».

«Αντίο -συντετριμμένο- με ένα τσιγάρο αθάνατο» ήταν ο αποχαιρετισμός του Φοίβου Δεληβοριά με το ομώνυμο τραγούδι του Νότη Μαυρουδή.

«Η θλίψη μου βαθιά για τον άδοξο θάνατό σου, αγαπημένε μου Νότη! Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί σου! Ήσουν πολύ σπουδαίος! Καλό σου ταξίδι στο φως!», ανέφερε στον αποχαιρετισμό της η Γλυκερία, παραθέτοντας επίσης στίχους από το τραγούδι «Πρωινό τσιγάρο».

Χαράζει η μέρα και η πόλη έχει ρεπό στη γειτονιά μας καπνίζει ένα φουγάρο κι εγώ σε ζητάω σαν πρωινό τσιγάρο και σαν...

Δημοσιεύτηκε από Glykeria στις Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023

«Νιώθω συγκλονισμένος γιατί έφυγε απόψε έξαφνα από τη ζωή ένας σπουδαίος άνθρωπος με τεράστια προσφορά στον ελληνικό πολιτισμό. Έφυγε ένας καλός φίλος. Επέλεξε την ίδια "χρονική Πύλη" με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη για να φύγει... 3/1... Σπουδαίος συνθέτης, εξαιρετικός κιθαριστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, που σφράγισε γενιές με την τρυφερή μουσική του. Διακρίθηκε για την καλοσύνη του, το ήθος και τη σεμνότητά του. Είναι πλούσιο το έργο που αφήνει πίσω του. Για πολλά χρόνια είχαμε αναπτύξει μια καλή και ειλικρινή φιλία με αλληλοσεβασμό και εκτίμηση. "Μετά πάσης ειλικρινείας" θα μας λείψεις εσύ, ο ήχος σου και ο λόγος σου. Καλό ταξίδι προς το φως, που τόσο αγάπησες, Νότη μου», ήταν το «αντίο» του κιθαρίστα και συνθέτη Αντώνη Μιτζέλου.

Βρήκε τον θάνατο στη Μακρινίτσα, που τόσο λάτρεψε

Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο θάνατος βρήκε τον Νότη Μαυρουδή στο Πήλιο, το οποίο είχε αγαπήσει τα τελευταία χρόνια, δηλώνοντας «τυχερός» επειδή, όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στις 9 Δεκεμβρίου, «"άραξα" στη Μακρινίτσα και απολαμβάνω αυτά που μας προσφέρει ο τόπος».

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Νότης Μαυρουδής σκοτώθηκε όταν έπεσε από ύψος τριών μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι ενώ έκανε εργασίες στο σπίτι του στο Πήλιο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν ο 77χρονος μουσικός έβαλε ένα ξύλο στα κάγκελα της αυλής του σπιτιού του και πάτησε πάνω, ίσως για να διορθώσει κάτι, αλλά είτε έχασε την ισορροπία του είτε ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό.

Τον Νότη Μαυρουδή είδε πρώτο η γυναίκα του, η οποία ήταν αυτή που κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Κουκουράβα, όπου βρισκόταν το σπίτι του μουσικού στο Πήλιο, αλλά οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι, καθώς είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο ίδιος δήλωνε «τυχερός που έχω "αράξει" στη Μακρινίτσα και απολαμβάνω όλα αυτά που μας προσφέρει ο τόπος», προσθέτοντας με αφορμή σχόλια του Λουδοβίκου των Ανωγείων για την ομορφιά του Πηλίου, και συγκεκριμένα της Μακρινίτσας, ότι «ο Λουδοβίκος ξέρει πολύ καλά όλα αυτά τα βαθιά νοήματα, το βλέμμα και τις αισθήσεις, διότι πέρα από τραγουδοποιός είναι και ένας πολύ καλός ζωγράφος. Όταν έρχομαι στη Μακρινίτσα, νιώθω αυτή την αύρα του τόπου».