Ο Σπύρος Μπιμπίλας βάζει πλώρη για τη Βουλή. Ο δημοφιλής ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου
Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) μιλάει στο ένθετο «Secret» για την υποψηφιότητά του με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας, την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά και το... πάρτι που θέλει να γίνει στην κηδεία του.

Πώς αποφάσισες να κατέβεις υποψήφιος με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου;


∆εν είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνω. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η Πλεύση Ελευθερίας είμαι κοντά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τι είναι αυτό που θέλεις να προσφέρεις στα κοινά;


Ο μόνος λόγος που θέλω να μπω στη Βουλή είναι για να λυθούν τα άλυτα εδώ και δεκαετίες προβλήματα των ηθοποιών. ∆εν παριστάνω ούτε τον οικονομολόγο ούτε τον γνώστη της εξωτερικής πολιτικής. Με ενδιαφέρουν πολύ τα προβλήματα των ηθοποιών, γιατί πολλοί από αυτούς που μπήκαν κατά καιρούς στη Βουλή δεν ασχολήθηκαν επαρκώς με τα προβλήματα των ηθοποιών. Εξαιρώ την Αιμιλία Υψηλάντη και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Ποια είναι η γνώμη σου για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου; Είναι ένα παρεξηγημένο άτομο;


Θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο δυναμικές πολιτικούς, με πολύ μεγάλη γνώση πάνω στα νομικά και διεθνή προβλήματα. Είναι μια φωνή που δεν πρέπει να λείπει από τη Βουλή. Πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι δεν
έχουν ασχοληθεί σοβαρά μαζί της και δεν έχουν καταλάβει τι πρεσβεύει.

Εχεις μιλήσει καθόλου σε προσωπικό επίπεδο με τον Πέτρο Φιλιππίδη;


Οχι. Από τη στιγμή που ξέσπασαν οι καταγγελίες, δεν είχα λόγο να μιλήσω, ακριβώς για να μην επηρεάζομαι.

Υπάρχουν καταγγελίες που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας;


Οχι, δεν υπάρχουν και είναι κάτι που αφορά το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σου;


Για μένα οι πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή μου ήταν ο θάνατος των γονιών μου και οι χωρισμοί μεγάλων σχέσεων που έχω περάσει στη ζωή μου και που θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή των ανθρώπων.

Εχεις σκεφτεί να κάνεις παιδί;


Οχι, δεν ήταν κάτι μέσα στα ενδιαφέροντα και στα όνειρά μου. Εξάλλου, δεν πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να αφήνει τη συνέχειά του επί της Γης. Η όλη προσφορά μου όμως στο κοινωνικό σύνολο θα αφήσει μια πολύ καλή αύρα και μηνύματα, και αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο.

Εχεις κάνει τη διαθήκη σου;


Οταν ήμουν 25 ετών, έκανα την πρώτη μου διαθήκη, μόλις απέκτησα το πρώτο μου περιουσιακό στοιχείο.

Εχεις σκεφτεί τι θέλεις να γίνει μετά τον θάνατό σου;


Οπωσδήποτε είμαι υπέρ της καύσης και όσον αφορά εμένα δεν θέλω κανενός είδους κηδεία, αλλά έχω αφήσει χρήματα για να γίνει μια μικρή γιορτή.