Αποτελεί έναν από πιο αγαπητούς και ταλαντούχους Ελληνες κωμικούς. Με αστείρευτο χιούμορ, αλλά και όρεξη για δημιουργία, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια. Πολυμήχανος και συνεπής σε ό,τι κάνει, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλά για το θέατρο, τα όνειρά του και τη γυναίκα της ζωής του.

Αυτή την περίοδο τον απολαμβάνουμε στην παράσταση «Φιλιά, Οσκαρ...», που παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Αθηνών σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. «Είναι μια εμπειρία κάθε μέρα αυτή η παράσταση - δεν είναι απλά μια παράσταση. Το κείμενο του Ερίκ- Εμανουέλ Σμιτ είναι φανταστικό, δεν είναι γραμμένο για θέατρο. Είναι νουβέλα, στην οποία ένα παιδί 10 χρόνων στέλνει, υποτίθεται, γράμματα στον Θεό. Εχει μια αρρώστια ανίατη και έχει βρει έναν τρόπο μέσω ενός παιχνιδιού που του βάζει μια ηλικιωμένη κυρία να στέλνει γράμματα στον Θεό. Παίζει αυτό το παιχνίδι επειδή δεν του μένουνε πολλές μέρες στη ζωή. Είναι σαν κάθε μέρα που περνάει να είναι δέκα χρόνια», εξηγεί στο «Secret» και μοιράζεται στιγμές του με το κοινό: «Εχει τύχει θεατές να είναι δακρυσμένοι, για ένα λεπτό να μου σφίγγουν το χέρι και μετά να μου λένε “ευχαριστώ” και να φεύγουν. Εχουμε πει τόσα πράγματα με τα μάτια. Επίσης, πολλοί έρχονται και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη φορά. Ερχονται και θεατές που έχουν χάσει πολύ κοντινά τους πρόσωπα από ανίατες ασθένειες. Μέχρι και μητέρα που έχει χάσει το παιδί της έχει έρθει τέσσερις φορές. Της δίνει δηλαδή κουράγιο, της δίνει μια αισιοδοξία, νιώθει λυτρωτικά».
thumbnail_Rose___Oscar_1

Η συμβίωση με την Αγοραστή Αρβανίτη


Στην παράσταση πρωταγωνιστεί και η Αγοραστή Αρβανίτη, που ερμηνεύει τον ρόλο της Κυρίας Ροζ. Οι δυο τους μετρούν 14 χρόνια σχέσης. Πώς είναι η συνύπαρξη επί σκηνής; «Υπάρχουν διάφορες βερσιόν ζευγαριών. Κάποιοι νιώθουν ότι είναι ωραία και ταιριάζουν να δουλεύουνε μαζί. Αλλοι νιώθουν ότι θέλουν να αποφορτίζονται, οπότε επιλέγουν να μη δουλεύουνε μαζί. Στη δική μας περίπτωση μας αρέσει που κάνουμε την ίδια δουλειά και είμαστε στην ίδια παράσταση. Μας ενώνει μπορώ να πω και παραπάνω. Να πω επίσης ότι η Αγοραστή δεν ήταν δική μου πρόταση, αλλά του σκηνοθέτη. Ο Τσέζαρις είδε κάτι πάνω της που θεώρησε ότι μπορεί να βγάλει με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο τη θεία Ρόζι», αποκαλύπτει ο γνωστός ηθοποιός.
1664274408645blob

Αν και ζουν μαζί εδώ και αρκετά χρόνια, δεν έχουν παντρευτεί. Είναι στα σχέδια του ηθοποιού ο γάμος; «Θέλω να τη δω γονατισμένη, παραδοσιακά, να μου κάνει πρόταση (γέλια). Οσον αφορά τον γάμο, τα πρώτα χρόνια λίγο το σκεφτόμουν, αλλά περνώντας τα χρόνια και βρίσκοντας την ουσία στη σχέση, δεν το σκεφτόμαστε. Αν γίνει κάτι, θα γίνει καθαρά για να νιώσω εγώ ότι κάπως την κάνω να αισθάνεται ασφάλεια σε οποιαδήποτε περίπτωση. ∆εν ξέρεις τι συμβαίνει στη ζωή. Θέλω να νιώθει πως, αφού πορευόμαστε μαζί, υπάρχει μια ασφάλεια. Αυτό μπορεί να μη συμβεί μόνο με γάμο, αλλά και με ένα σύμφωνο συμβίωσης. Αν το νιώσουμε, θα το κάνουμε», δηλώνει.

Ο ίδιος τοποθετείται επίσης στο «Secret» για τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο του θεάτρου: «Ειδικά στην αρχή το βίωσα λίγο πιο περίεργα μέσα μου και στενάχωρα, γιατί γενικά αφορά ανθρώπους που ήταν στο θέατρο, αλλά δεν θεωρώ ότι έχουν σχέση με το ίδιο το θέατρο αυτά τα πράγματα. ∆ηλαδή, είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε δουλειά και φαντάζομαι ότι συμβαίνει. Βγήκαν στη φόρα αυτά, γιατί έχουν ενδιαφέρον προς τα έξω. Η αγάπη μου για τη δουλειά παραμένει, δεν κλονίστηκε ποτέ, αλλά κλονίστηκε σε ανθρώπινο επίπεδο με όλο αυτό “τι συμβαίνει έξω και πολλές φορές δεν φαίνεται”. Εσύ δημιουργείς μια εικόνα για κάποιον και βλέπεις να γίνονται όλα αυτά. Ή μπορεί να έχεις συναντήσει κάποιους ανθρώπους που να τους βλέπεις χαρούμενους και πίσω να κουβαλάνε έναν τεράστιο σταυρό».