Είναι ο «σκοτεινός» και γοητευτικός Μαθιός, ο ήρωας της σειράς «Σασμός» του Alpha στην οποία πρωταγωνιστεί. Μετά τον «Σκοτεινό δρόµο» στο Mega, όπου υποδύθηκε έναν αστυνοµικό, ο ∆ηµήτρης Λάλος τώρα βάφει τα χέρια του µε αίµα, αφού υποδύεται έναν δολοφόνο.

Την Έλενα Μαυρίδου, τη σύζυγό του, την είδαµε στη µίνι σειρά του ANT1+ «Σώσε µε». Μαζί κάνουν... θαύµατα, αφού είναι από εκείνα τα ζευγάρια που, όταν εργάζονται µαζί, εξελίσσονται και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Γι’ αυτό και η παράσταση που σκηνοθετεί η Έλενα Μαυρίδου και στην οποία παίζει και ο ∆ηµήτρης Λάλος είχε µεγάλη επιτυχία και ανοίγει τα φτερά της. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής, η «Άλκηστις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, θα περιοδεύσει στα τέλη Απριλίου σε διάφορα θέατρα της Νέας Υόρκης και στη Βοστώνη.

«Η Generation Y Productions ανακοινώνει την πραγµατοποίηση παραστάσεων του έργου “Άλκηστις” του Ευριπίδη, παραγωγής του θεάτρου “Χώρος”, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Οι παραστάσεις στη Νέα Υόρκη θα ανέβουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής (Thespis Theatre) στις 21, 22 και 24 Απριλίου, ενώ στις 23 Απριλίου θα είναι στη Βοστώνη, στο Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, που είναι συµπαραγωγός και υποστηρικτής της µεταφοράς του έργου στις ΗΠΑ. Είναι ιδιαίτερη χαρά µας που θα συνεργαστούµε ξανά µε τον ∆ηµήτρη Λάλο, έναν ξεχωριστό ηθοποιό και επαγγελµατία, όπως επίσης και µε τους άλλους πρωταγωνιστές που περιλαµβάνονται στο καστ», αναφέρει η ανακοίνωση. Τον χειµώνα ο αγαπηµένος ηθοποιός αποφάσισε να επιστρέψει στην υποκριτική, που του έχει λείψει πολύ, και να δουλέψει µαζί µε την Έλενα Μαυρίδου, σε µια παράσταση που εκείνη επιχειρεί τη δική της σκηνοθετική προσέγγιση στο κείµενο «Άλκηστις» του Ευριπίδη, ακροβατώντας ανάµεσα στην τραγωδία και το σατιρικό δράµα.

American dream για Λάλο και Μαυρίδου -ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΤΟ ΕΡΓΟ

Στην υπόθεση του έργου, ο θεός Απόλλωνας υπηρετεί ως κοινός θνητός τον βασιλιά των Φερών Άδµητο. Σε αντάλλαγµα της φιλοξενίας και της καλής του συµπεριφοράς προσφέρει στον Άδµητο ένα προνόµιο για τη ζωή του:

Να αποφύγει τον πρόωρο θάνατο, αρκεί να δεχτεί κάποιος άλλος να πάρει τη θέση του και να θυσιαστεί. Η Άλκηστις, η γυναίκα του Άδµητου, προσφέρει τον εαυτό της και θυσιάζεται για να ζήσει ο άνδρας της. Η Άλκηστις είναι νεκρή και άταφη, όταν αναπάντεχα επισκέπτεται το παλάτι ο Ηρακλής. Μέσα στη βαριά ατµόσφαιρα του παλατιού πίνει και γλεντάει, αφού ο Άδµητος δεν του λέει τα δυσάρεστα νέα. Ένας υπηρέτης του παλατιού τού αποκαλύπτει τον θάνατό της και ντροπιασµένος ο Ηρακλής αποφασίζει να φέρει την Άλκηστη πίσω από τον θάνατο.

American dream για Λάλο και Μαυρίδου - ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Η Έλενα Μαυρίδου το 2008 τιµήθηκε µε τα βραβεία «Κουν» και «Μελίνα Μερκούρη», ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δηµιουργήσει τη δική της θεατρική στέγη στην Αθήνα, το θέατρο «Χώρος», στον Βοτανικό. Οι δύο καλλιτέχνες, όπως έχουν εξοµολογηθεί, γνωρίστηκαν το 2015, όταν έπαιξαν µαζί στην παράσταση «Ορέστης». Εκεί εδραιώθηκε και η σχέση τους και ερωτεύτηκαν.

Όμως, στο θέατρο δεν έπαιζαν µαζί από επιλογή. Έχουν αποκτήσει και µία κόρη. «Η κόρη µου νιώθει περήφανη όταν µε χαιρετάνε στον δρόµο. Έρχεται και βλέπει τις παραστάσεις µας. Στην Έλενα θαυµάζω τα µάτια της, όλη της την ύπαρξη, το µυαλό της και τον τρόπο που επικοινωνεί καλλιτεχνικά, το πώς αντιλαµβάνεται τον κόσµο. Μου δίνει πλούτο να δω πράγµατα που δεν έβλεπα», είχε πει στην ΕΡΤ.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 04/03/2023
American dream για Λάλο και Μαυρίδου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ