Για πρώτη φορά συμμετείχε στα Βραβεία Όσκαρ η Ριάνα και ήταν μια από τις πολυζητημένες παρουσίες.

Η εγκυμονούσα διάσημη τραγουδίστρια διεκδικούσε το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία του καλύτερου τραγουδιού ταινίας, αλλά ο μεγάλος νικητής ήταν το ινδικό τραγούδι «Naatu Naatu» από την ταινία «RRR».

Παρ' όλα αυτά, η Ριάνα ήταν ένα από τα πρόσωπα που «μαγνήτισαν» περισσότερο από κάθε άλλο το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου, τόσο για την εντυπωσιακή εμφάνισή της όσο και για την ερμηνεία του «Lift Me Up», που ακούγεται στο «Black Panther: Wakanda Forever».

Το κομμάτι αποτελεί το πρώτο της νέο δείγμα μουσικής, μετά από 6 χρόνια απουσίας, και παραλίγο να της φέρει το πρώτο χρυσό αγαλματίδιο.

Η Ριάνα ανέβηκε στη σκηνή, τραγούδησε και «μάγεψε» με τη φωνή της το Dolby Theatre και τους εκατομμύρια τηλεθεατές σε μια από τις σπάνιες live εμφανίσεις της.

Δείτε την ερμηνεία του «Lift Me Up» από τη Ριάνα

Η Ριάνα εξέπληξε στο «κόκκινο χαλί» με μια εμφάνιση που εντυπωσίασε. Το μαύρο μακρυμάνικο φόρεμά της σε στιλ dominatrix, που αγκάλιαζε το σώμα, από τον οίκο Alaïa, ήταν ένα statement κομμάτι που απέπνεε αυτοπεποίθηση και λάμψη. Το φόρεμα αγκάλιαζε τις καμπύλες της και αναδείκνυε τη φουσκωμένη κοιλιά της, την οποία κρατούσε στοργικά καθώς πόζαρε για τις φωτογραφίες.