Το νέο τραγούδι του συνθέτη – τραγουδοποιού Μάριου Κατσάνου σε συνεργασία με τον αγαπημένο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα με τίτλο «Λευκά Ημερολόγια». Η παραγωγή η μίξη και το mastering έγιναν από τον Άκη Γκολφίδη. Το τραγούδι θα συμπεριληφθεί στο άλμπουμ «Μάριος Κατσάνος 361 Μοίρες» που θα κυκλοφορήσει σε όλες τις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες.

Λίγα λόγια για τον Μάριο Κατσάνο

Το 2015 έκανε την πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «The Day After» που περιείχε 3 τραγούδια, στο studio Sierra με παραγωγό τον Άκη Γκολφίδη. Το 2018 έκανε το άλμπουμ «Starets» μαζί με την μπάντα μου, ”«Τhe Mystic Libraries» dark wave με αγγλικό στίχο. Προέκυψαν πολλά live σε όλη την Ελλάδα παρουσίασης του δίσκου. Tο 2020 έγραψε το τραγούδι «Όμορφο ψέμα» που ερμήνευσε η Ελένη Δήμου.



Τα τελευταία δυο χρόνια έχει κυκλοφορήσει διάφορα single σε διάφορα είδη μουσικής (Ελληνόφωνα, αγγλόφωνα, ηλεκτρονική, ορχηστρικά). Eπίσης κυκλοφόρησε τρία Ελληνικά κομμάτια με τελευταίο το «Πώς γελούν οι ποιητές» που τραγουδάει μαζί με τον Πέτρο Θεοτοκάτο σε παραγωγή Μιχάλη Καπούλα. Θα συμπεριληφθούν στον δίσκο «361 μοίρες».



Ο Μάριος Κατσάνος μίλησε στο parapolitika.gr για την τελευταία του κυκλοφορία «Λευκά Ημερολόγια», και τη συνεργασία με τον Βασίλη Λέκκα. 

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το ταξίδι της μουσικής;

Θα έλεγα ότι είναι απέραντο και αυτό σου δίνει την δύναμη να συνεχίσεις να ακολουθείς αυτό το μονοπάτι. Δύσκολο είναι από την άποψη ότι στην χώρα μας δυστυχώς οι πολιτιστικές αρχές δεν βοηθάνε και δεν στηρίζουν καμία μορφή τέχνης σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ποιοι σ' έχουν επηρεάσει στη μουσική σου;

Επιρροές πολλές και διαφορετικές. Σίγουρα ο Παύλος Σιδηρόπουλος, οι Στερεό Νόβα, ο Μάρκος Βαμβακάρης, η Λένα Πλάτωνος και πάρα πολύ άλλοι. Από παγκόσμια επίπεδο ο Lou Reed, οι Ramones, οι Doors, ο Bo Diddley , οι New Order.

Ο Μάριος Κατσάνος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Είναι ευλογία η συνεργασία με τον Βασίλη Λέκκα στο «Λευκά Ημερολόγια»

Πες μου για το νέο σου τραγούδι «Λευκά ημερολόγια» και πως προέκυψε η συνεργασία σου με τον Βασίλη Λέκκα;

Το νέο κομμάτι τα "Λευκά Ημερολόγια" παντρεύει ροκ στοιχεία με πιο ας το πούμε παραδοσιακά μονοπάτια. Κατά αρχάς να ευχαριστήσω τον Βασίλη Λέκκα για την τιμή που μου έκανε να τραγουδήσει στα «Λευκά Ημερολόγια». Η συνεργασία προέκυψε από τον παραγωγό του κομματιού Άκη Γκολφίδη τον οποίο επίσης ευχαριστώ, που μ΄έφερε σε επαφή με τον Βασίλη Λέκκα. Είναι ευλογία να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Ελληνική και όχι μόνο δισκογραφία.

Ο Μάριος Κατσάνος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Είναι ευλογία η συνεργασία με τον Βασίλη Λέκκα στο «Λευκά Ημερολόγια»

Ποιο είναι αυτό πού σε τρομάζει και τι σου δίνει κουράγιο;

Σήμερα ειδικά με «τρομάζουν» διάφορα όχι από την έννοια του φόβου αλλά πιο πολύ της συνειδητοποίησης ότι οι κοινωνίες που ζούμε έχουν πάρει την κάτω βόλτα από πολλές απόψεις. Κουράγιο μου δίνει μια ωραία συζήτηση με ένα φίλο, οι νέοι άνθρωποι, η μουσική.

Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική δισκογραφία;

Βγαίνουν πολύ ωραία πράγματα από διάφορα είδη ειδικά από νέους ανθρώπους. Επίσης πολλοί καλλιτέχνες με πολλά χρόνια πορείας βγάζουν εξίσου καλά πράγματα. Βλέπεις Ελληνικές ροκ μπάντες να κάνουν Ευρωπαϊκές περιοδείες.

Ο Μάριος Κατσάνος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Είναι ευλογία η συνεργασία με τον Βασίλη Λέκκα στο «Λευκά Ημερολόγια»

Ποιό είναι το τραγούδι που σε έχει σημαδεύσει;

Δύσκολη ερώτηση γιατί πρέπει να πω μόνο ένα. Θα πω το "Welcome to the show" του Παύλου Σιδηρόπουλου.

Τα επόμενα ανακοινώσημα σου σχέδιά σου;

Να κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα κομμάτια του «361 μοίρες» ενός άλμπουμ ελληνόφωνων τραγουδιών με διάφορες και διαφορετικές συνεργασίες.

Ακούστε το τραγούδι το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: